Maia Sandu: Igor Dodon vrea să devină un lider de tipul lui Putin şi toţi să i se închine

A ajuns preşedintele R. Moldova datorită lui Plahotniuc, dar îi datorează multe şi lui Putin, consideră Maia Sandu, însă pentru toate acesta va plăti poporul.
Maria Maevschi
03.03.2017

alte articole

Maia Sandu, candidatul PAS la prezidenţiale
Maia Sandu, candidatul PAS la prezidenţiale (Captură Foto / n4.md)
Maria Maevschi
03.03.2017

Recent, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a declarat că Maia Sandu ar fi finanţată de serviciile secrete ruseşti, şi asta în condiţiile în care partidul condus de Maia Sandu este unicul pe site-ul căruia poţi vedea toate datele rapoartelor financiare începând de la înregistrarea fracţiunii şi până în prezent. „Cel mai probabil suntem finanţaţi de extratereştri”, a comentat liderul PAS declaraţiile lui Ghimpu.

„Cred că acest lucru ar fi mai adevărat decât declaraţia lui Ghimpu. Dânsul este un politician expirat şi încearcă să facă declaraţii scandaloase care să-l readucă în vizorul publicului”, a adăugat Maia Sandu.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale în care liderul PAS (Partidul Acţiune şi Solidaritate) a fost învinsă de Igor Dodon, într-o bătălie inegală, Sandu menţionează că „într-o ţară în care se fură bănci, certificate de dizabilitate, se fură şi alegerile”, şi nu contează, în opinia dânsei cine ar fi candidat din partea opoziţiei pro-europene, oricum ar fi învins Dodon.

„Eu cred că guvernarea şi-a pus ca scop foarte clar, să nu admită pe nimeni din opoziţia autentic pro-europeană să ajungă (preşedinte – n.r.) şi indiferent dacă eram eu sau dl Năstase, ei şi-ar fi urmărit scopul şi ar fi procedat la fel. E foarte clar că în jocul lui Plahotniuc nu era loc pentru Maia Sandu sau pentru Andrei Năstase. Acolo se potriveşte cel mai bine Igor Dodon, pentru că acum el poate să folosească alternativa rusească. Dodon îşi face bine jocul, doar că el face două jocuri şi asta s-ar putea dovedi periculos, în special pentru ţară, dar cred că şi pentru el la un anumit moment”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Mai mult decât atât, politiciana îl consideră pe Dodon un mare oportunist. Potrivit preşedintei PAS, Dodon a ajuns în Partidul Socialist şi a ajuns să facă jocul ruşilor, iniţial pentru că acolo apăruse oportunitatea atunci când comuniştii au intrat în dizgraţia lui Putin. „S-a eliberat spaţiul şi Dodon a sărit în această barcă şi a creat partid şi sprijinit de ruşi a ajuns destul de departe. Acum întrebarea este, cât de mult îi datorează Dodon lui Putin pentru că el îi datorează anumite lucruri lui Plahotniuc, îndeosebi funcţia, dar cred că datorează lucruri importante şi la Kremlin. Din păcate, noi, cetăţenii Republicii Moldova vom plăti pentru poliţele pe care le face astăzi Dodon”, a mărturisit Sandu.

Totodată, în opinia Maiei Sandu, Dodon îşi doreşte să devină un lider de tipul lui Putin, „o persoană autoritară căreia aproape toată lumea i se închină, mă refer la cetăţenii Rusiei. Dar acest lucru nu se va întâmpla în RM, pentru că noi am gustat suficient din libertate şi un pic de democraţie”.

Ce ţine de iniţiativa liberalilor de a-l demite pe şeful statului, Maia Sandu consideră că este un lucru populist pentru că în realitate este imposibil de realizat, „atâta timp cât Plahotniuc acceptă această situaţie, convenabilă lui, acestea sunt doar declaraţii tari care să-l readucă pe Ghimpu în atenţia mass media şi nimic mai mult”.

Cei peste 700 mii de oameni care au mers la vot motivează şi obligă Partidul Acţiune şi Solidaritate, potrivit politicianei, să meargă mai departe, „şi nu este vorba despre mine, ci despre PAS şi PAS va merge mai departe”, întrucât, Moldova trebuie să scape de acest cerc vicios când pleacă o persoană şi vine alta. „Evident că Plahotniuc a ajuns cel mai departe, el a fost cel mai eficient în subordonarea instituţiilor statului. El are o putere foarte mare”, a comentat Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor