Mafia a devenit cea mai mare bancă de investiţii a Italiei, pe fondul crizei

(photos.com)
Epoch Times România
10.01.2012

Criza financiară a făcut ca mafia să înflorească şi să devină cea mai mare bancă de investiţii a Italiei, datorită lichidităţilor în valoare de 65 de miliarde de euro de care dispune, se arată într-un raport prezentat marţi.

Activităţile mafiei - ce include Cosa Nostra (Sicilia), Camorra (Napoli) şi 'Ndrangheta (Calabria) - se ridică la 140 de miliarde de euro anual, potrivit unui raport comandat de principala asociaţie a proprietarilor de magazine din Italia, Confesercenti.

"În această perioadă de criză, 'Compania mafia' este singurul grup antreprenorial care poate face investiţii", a declarat preşedintele Confesercenti, Marco Venturi.

El a comentat raportul SOS Impresa - un centru de reflecţie care oferă servicii de consultanţă de afaceri - potrivit căruia implicarea mafiei în sectorul comercial se ridică la 100 de miliarde de euro, adică 7% din PIB-ul Italiei.

Pentru multe afaceri italiene, care se confruntă cu o scădere a vânzărilor, pe fondul recesiunii economice, colaborarea cu crima organizată "poate face diferenţa între a fi capabile să continue să opereze sau a ieşi de pe piaţă permanent", a subliniat Venturi.

El a avertizat că grupurile mafiote îşi extind activităţile din sudul sărac către nordul industrializat.

"Controlează în prezent aproape integral sectorul jocurilor de noroc - inclusiv al celor legale - reciclarea deşeurilor toxice, precum şi o mare parte din sectorul construcţiilor", a afirmat Venturi.

Clanurile mafiote se implică şi în domenii "netradiţionale", precum serviciile medicale, sport sau transport rutier, a precizat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor