„Made în China” ucide din nou, de data aceasta câini şi pisici de companie

Doi căţei curioşi şi jucăuşi.
Doi căţei curioşi şi jucăuşi. (BOGDAN FLORESCU/The Epoch Times Romania)

Agenţia americană Food and Drug Administration vorbeşte despre „epidemia cea mai misterioasă şi evazivă pe care am întâlnit-o vreodată” şi cere ajutor pentru a efectua o anchetă.

Agenţia
Food and Drug Administration din SUA a emis un avertisment pentru proprietarii de pisici şi câini: de ani de zile există în circulaţie hrană uscată, în cele mai multe cazuri „Made în China”, care pare să fi cauzat moartea a aproape 600 de animale. „Aceasta este epidemia cea mai misterioasă şi evazivă pe care noi am întâlnit-o vreodată”, a explicat într-o declaraţie directorul Centrului FDA pentru Medicină Veterinară, Bernadette Dunham, care cere ajutor în cadrul anchetei.

Din 2007, FDA a primit peste 3.600 de rapoarte de câini (şi 10 pisici), care s-au îmbolnăvit după consumul de alimente uscate chinezeşti: 580 de animale au murit. Investigaţiile s-au axat pe produse importate din China şi vândute sub diferite mărci, dar numele acestora nu au fost încă dezvăluite de FDA.

Dar acum agenţia caută ajutor: „Dacă aveţi un câine sau o pisică care s-a îmbolnăvit după consumul de alimente uscate pentru animale de companie, Food and Drug Administration vrea să vă vorbească sau să vorbească cu medicul veterinar”, se anunţă într-un comunicat postat pe site-ul FDA. Încă o dată „Made în China” ucide.