Mădălin Voicu scăpă şi de reţinere şi de arestare. Nicolae Păun, deocamdată, doar de arestare

Parlamentul decide astăzi dacă le ridică sau nu imunitatea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, urmăriţi penal în cel mai recent dosar de corupţie deschis de procurorii DNA.
Mădălin Voicu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
17.02.2016

UPDATE. Deputaţii au dat undă verde pentru reţinerea lui Nicolae Păun. În ceea ce priveşte arestarea preventivă a acestuia, votul s-a amânat, din lipsa de cvorum.

* * *

UPDATE. Deputaţii au respins cererile DNA vizând reţinerea şi arestarea lui Mădălin Voicu.

Anterior votului, deputatul şi-a rugat colegii să nu dea undă verde cererii DNA pentru că ar fi o "umilinţă îngrozitoare". Voicu a susţinut că este un "om cinstit", atât de cinstit încât dacă l-ar da afară nevasta din casă, ar trebui să îşi pună un cort în curtea Parlamentului, relatează gandul.info.

"Vă rog să nu încuviinţaţi reţinerea şi arestarea mea pentru că sunt nevinovat şi ar fi o umilinţă îngrozitoare, pe care o voi suporta, dacă Doamne fereşte, se va întâmpla. Dar este inadmisibil să mi se întâmple mie şi altora aşa ceva, chestiuni care ţin de un fel de presiune şi represiune într-o ţară care se pretinde democratică. Credeţi-mă că eu nu sunt politician, fac politică (…) sunt un om curat, Accept orice fel de verdict în ceea ce mă priveşte cu condiţia să fie adevărul pur”, a declarat deputatul PSD Mădălin Voicu, în plenul Camerei.

* * *

Camera Deputaţilor se pronunţă miercuri asupra cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun în acelaşi dosar în care sunt urmăriţi penal şi fostul preşedinte ANAF, Gelu Diaconu, fostul vicepreşedinte al instituţiei Mihai Gogancea-Vătăşoiu, precum şi soţia lui Voicu, Carmen.

Votul din plen este secret, cu bile, iar pentru ridicarea imunităţii celor doi deputaţi intraţi în colimatorul DNA este necesar votul majorităţii celor prezenţi.

În total vor fi patru voturi, două pentru fiecare dintre cei doi - unul pentru reţinere şi unul pentru arestare. Cu câteva zile în urmă, Comisia Juridică a Camerei a dat aviz favorabil în cazul celor doi, însă avizul a fost doar consultativ.

Nicolae Păun, care deţine şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de:

- folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene;

- schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene;

- deturnare de fonduri;

- spălare a banilor;

- efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite;

- cumpărare de influenţă;

- influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

Mădălin Voicu este suspectat, la rândul său, de comiterea infracţiunilor de:

- trafic de influenţă;

- fals în declaraţii;

- spălare a banilor, toate în formă continuată.

Pentru a afla care sunt acuzaţiile care îi vizează pe Mădălin Voicu şi Nicolae Păun intraţi aici. Detalii despre faptele imputate şefului Fiscului aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor