Raluca Prună: "Îmbunatăţirea condiţiilor de detenţie în ţară noastră reprezintă o prioritate"

Devenite preocupare de căpătai pentru mulţi politicieni, în special pentru cei vizaţi de DNA, condiţiile din penitenciare sunt o prioritate şi pentru Guvern. Raluca Prună susţine că din motive de CEDO.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, marţi, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Vaslui că îmbunatăţirea condiţiilor de detenţie în ţara noastră reprezintă o prioritate pentru Guvern, însă statul nu poate construi penitenciare noi, "de pe o zi pe alta", relatează Agerpres.

"Avem multe hotărâri ale CEDO, care condamnă România pentru condiţii precare de detenţie. A trecut prin Guvern un memorandum acum trei săptămâni, prin care noi am cerut CEDO să amâne luarea unei decizii-pilot şi pentru acest lucru trebuie să venim cu un plan de măsuri foarte concret cu privire la ce vrem să facem şi evident că îmbunatăţirea condiţiilor de detenţie este prioritară, însă trebuie să fim realişti. Noi nu vom putea construi penitenciare de pe o zi pe alta", a declarat Prună, cu ocazia unei vizite efectuate la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Vaslui.

Ministrul a mai declarat că şi-a început în mod simbolic vizita cu serviciul Probaţiune, precizând că, în opinia sa, dacă probaţiunea va fi consolidată în România, asta va rezolva şi problema de suprapopulare în penitenciare şi nu în cele din urmă, situaţia persoanelor cu condamnare care merită să-şi execute pedeapsa "într-un mod demn.", finalitatea fiind ca acestea să se întoarcă în societate, nu să fie pierdute pentru societate.

Întrebată cum comentează faptul că unii politicienii au ajuns să critie condiţiile precare de detenţie după ce au fost ei înşişi reţinuţi sau arestaţi şi nu înainte, Prună a declarate că "problema condiţiilor din penitenciare nu este una nouă în România".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne