Macovei: ”Ponta încalcă legea şi ascunde bugetul”

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, a afirmat marţi că premierul Victor Ponta ”încalcă legea şi ascunde bugetul de anul viitor”.

Premierul a apreciat recent că este ”anormal” să facă bugetul pentru 2015, adăugând că acesta va fi finalizat după terminarea alegerilor prezidenţiale de către noul guvern.

Însă problemele economice alimentate de guvernul Ponta prin amânarea bugetului de stat va provoca, potrivit analiştilor financiari, incertitudini în mediul oamenilor de afaceri şi al investitorilor, o posibilă creştere a taxelor, şi o incapacitate de a determina valoarea accizelor din 2015.

Ponta ”nu vrea ca românii să afle dezastrul economic şi mărirea de taxe şi impozite pe care PSD o pregăteşte anul viitor”, a susţinut Macovei în cadrul unui comunicat.

”Ponta ascunde bugetul, pentru ca românii să nu afle ce taxe şi impozite le mai pregăteşte PSD pentru anul 2015. Lipsa unui buget arată că toate promisiunile pe care Victor Ponta le face acum în campanie sunt pomeni populiste care vor împovăra românii cu mai multe taxe şi impozite în 2015”, a argumentat Macovei.

Candidatul independent a continuat explicând că ”motivele invocate de Ponta pentru absenţa unui proiect de buget se bazează pe ipoteza iluzorie că el va câştiga alegerile prezidenţiale şi, deci, nu mai are nicio obligaţie ca prim-ministru pentru anul viitor”. Mai mult, ”în acest moment, România este o ţară cu Parlamentul şi Guvernul în vacanţă”.

De fapt, adaugă europarlamentarul, Ponta refuză să prezinte bugetul pe 2015 deoarece s-a folosit deja de finanţele statului în timpul campaniei sale electorale.

”Motivul real pentru care Ponta nu prezintă un proiect de buget, încălcând legea, este acela că a făcut, ca şi în 2012, înainte de alegerile parlamentare, promisiuni fără acoperire diferitelor categorii sociale. Ponta a aruncat cu pomeni populiste în campania electorală, pentru care românii vor plăti extrem de scump factura anul viitor”, a declarat aceasta.

În aceste condiţii, Macovei semnalează că abuzurile comise de guvernul Ponta se vor repeta, oferind ca exemplu acciza pe carburant, care a fost introdusă pe motiv că fondurile vor fi folosite la construcţia de autostrăzi. Totuşi, plan de infrastructură trimis recent de guvern către Bruxelles nu include nici un kilometru de autostradă.

”Victor Ponta este deja cunoscut ca un mincinos notoriu: a ridicat acciza la carburant, care a majorat toate preţurile, pe motiv că va face autostrăzi, iar recent a afirmat că nu mai face autostrăzi”, a menţionat Macovei.

”Dacă Ponta vrea să fie preşedinte din noiembrie încolo, atunci în calitate de prim-ministru şi-ar face un buget care să-l ajute să îşi îndeplinească toate promisiunile electorale anul viitor”, a concluzionat candidatul independent la cea mai înaltă funcţie în stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne