Macovei: PNL a lăsat drum liber unui trio cu iz penal – Ponta, Dragnea, Oprea

Europarlamentarul Monica Macovei este de părere că liberalii doar mimează opoziţia în timp ce permite trioului Dragnea - Ponta - Oprea să conducă în continuare ţara.
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10 (Epoch Times România)

Liberalii, care doar mimează opoziţia, au lăsat drum liber unui trio cu iz penal – Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea – să conducă ţara, a declarat, la Digi24, europarlamentarul Monica Macovei.

"PNL, aşa-zisa opoziţie, poate face o singură moţiune de cenzură pe sesiune. Au epuizat această cale, au făcut moţiunea care a căzut în mod previzibil. Dacă numărai înainte, pe baza declaraţiilor, era clar că moţiunea cădea. Ca atare, nu vor putea face o altă moţiune, armă foarte importantă a opoziţiei, în această sesiune parlamentară.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, această moţiune a fost, de fapt, "o ipocrizie şi a arătat un fel de blat între partide". Macovei a mai adăugat şi faptul că Blaga şi Gorghiu nu s-au dus la mitingul pe care chiar ei l-au anunţat. "De asemenea, mimează că sunt în opoziţie. De fapt, nu sunt în opoziţie şi au lăsat drum liber inculpatului Ponta, trimis în judecată, condamnatului în primă instanţă, Dragnea, marelui general Oprea – acestui trio patetic cu iz penal".

Întrebată dacă e de părere că este vorba despre un blat, ceea ce ar însemna că liberalii îşi doresc ca Victor Ponta să rămână în funcţie, europarlamentarul a replicat:

"Dacă faci o moţiune despre care ştii că va cădea şi că în această sesiune tu nu mai poţi face altă moţiune, de ce ai făcut-o? O să mai dea două-trei declaraţii de formă împotriva PSD şi cu asta gata. Asta ne spune ceva. Vedem în toate dosarele de corupţie, de fraudă, de furt din banii publici că este totul transpartinic. Dacă au alte calcule politice, că e mai bine să câştige la alegeri, şi nu acum, atunci să spună clar.

Europarlamentarul susţine că totul a fost planificat pentru a mima opoziţia, căci toate calculele arătau că moţiunea nu avea şanse să treacă în plenul Parlamentului. Astfel, opoziţia a depus o moţiune, despre care ştiu că va cădea, şi că alta nu mai pot face în această sesiune şi, "ca urmare, nu mai pot face opoziţie. Ei nu fac opoziţie în acest moment. Lasă acest trio – condamnatul în fond Dragnea, chiar pentru fraudă electorală, furt de voturi, inculpatul Ponta şi marele general Oprea, toţi cu iz penal - să conducă ţara. Or, opoziţia reală nu permite asta", a mai declarat Macovei.

Reamintim că moţiunea de cenzură depusă de liberali a fost respinsă, în 29 Septembrie, în Parlament, fiind înregistrate 207 voturi pentru, în condiţiile în care erau necesare 275 ca actul să treacă şi guvernul să cadă. Alte opt voturi au fost împotrivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne