Fost preşedinte PSD Teleorman: „Liviu Dragnea a sifonat peste un miliard de euro”

Un fost lider PSD acuză că prin "manipularea incredibilă a instituţiilor statului şi setea lui avidă de putere şi goana după bani" Liviu Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro în Teldrum.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pe punctul de a deveni preşedinte al celui mai mare partid din România - PSD - Liviu Dragnea a intrat puternic în vizorul Realitatea.net, post ce a lansat o campanie de dezgropare a scheletelor din "dulapurile" liderului social democrat.

După ce miercuri, la emisiunea lui Rareş Bogdan, un apropiat al baronului PSD a vorbit despre fraudarea referendumului din 2012 şi a dezvăluit că unui martor în dosar i s-a promis 100 de mii de euro pentru a-şi retrage denunţul împotriva lui Liviu Dragnea, joi, la acelaşi Rareş Bogdan, Dragnea a fost acuzat de un fost lider PSD că a sifonat 1 miliard de euro prin celebra Teldrum, firma despre care fostul primar Vanghelie susţinea că a ajuns să aibă contracte "în fiecare comună".

Invitat la Jocuri de Putere, Teodor Niţulescu - fost preşedinte al PSD Teleorman timp de cinci ani - a vorbit joi seara despre modul în care Liviu Dragnea a privatizat firma Teldrum şi "tertipurile la care a apelat":

"De foarte multă vreme eu zic, public, la Teleorman ce înseamnă Liviu Dragnea, ce înseamnă politica pe care o duce acolo şi manipularea incredibilă a instituţiilor statului şi setea lui avidă de putere şi goana după bani. Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro în Teldrum. Fără doar şi poate (e a dânsului). Mie, în 2002, mi-a propus să facem jumi-juma, să am 40% din Teldrum şi el 60%. Eu atunci aveam o firmă de construcţii. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum? În calitatea mea de preşedinte PSD Teleorman, din iunie 2002 până în aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul ăsta, cu condiţia ca această privatizare să fie făcută în condiţiile legii. Pot să spun că a existat presiune din părea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus că nu doresc acest lucru, pentru că toţi banii judeţului vor veni la noi", povesteşte fostul lider PSD Teleorman.

Potrivit lui Niţulescu, "toată ascensiunea lui (Dragnea n.r.) se datorează bugetului Consiliul Judeţean".

"Banii i-au luat şi s-a urmat drumul spre ascensiune. Toată ascensiunea lui se datorează bugetului Consiliul Judeţean şi pentru că a urmat o singură direcţie: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut că pot să demonstrez. O pot face în 30 de minute. Privatizarea frauduloasă a Teldrum s-a produs cu banii de la Direcţia de Ocrotire a Minorului. Chestiunea de demonstrat, relaţia lui Dragnea cu firma Teldrum, e o glumă pentru că, dacă DNA descinde mâine la Consiliul Judeţean şi mă cheamă martor, o să găsească 50 de martori care să ateste toate fărădelegile lui Dragnea, în timpul în care a fost preşedintele Consiliului Judeţean. Marea problemă e că nu o fac. Acţiunile le-a deţinut Marian Fişcuci, fostul lui prieten", a declarat Teodor Niţulescu.

Pe Liviu Dragnea şi pe Marian Fişcuci "îi leagă multe fărădelegi şi chiar un omor petrecut la nivelul judeţului Teleorman", a mai adăugat Niţulescu:

"Un deputat acolo, Simionescu, a omorât un om, fiind beat la volan cu 0,98 % alcool în aerul expirat şi motivarea procurorului respectiv a fost că alcoolul în aerul expirat provenea de la alcoolul sanitar, pe care şi-l pusese la o măsea dimineaţă, iar accidentul fiind seara. E cumnatul lui Fişcuci, Adrian Simionescu", a declarat Niţulescu.

Articolul original poate fi citit aici.

Reamintim că, în decembrie 2014, Marian Vanghelie, proaspăt exclus din PSD a rupt legea tăcerii şi a lansat o serie de acuzaţii incendiare la adresa lui Liviu Dragnea. Printre altele, Vanghelie a vorbit despre firma de casă a acestuia, TelDrum, care a ajuns să aibă contracte "în fiecare comună".

"Dragnea dă anumite fonduri europene şi apoi câştigă TelDrum. Dacă dispare Dragnea, dispare TelDrum. TelDrum are contract în fiecare comună", a acuzat Marian Vanghelie, în aceeaşi zi în care a fost exclus din PSD.

Verificând aceste acuzaţii, jurnaliştii de la hotnews.ro au analizat contractele publice atribuite către firma TelDrum S.A. din Alexandria din anul 2012 (venirea USL la guvernare) şi până în prezent.

Din datele SEAP reiese că TelDrum şi-a adjudecat pentru perioada 2013-2017 contracte de aproape 34 milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor din Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea, atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă. În perioada 2012-2014, firma a câştigat peste 30 de contracte şi acorduri cadru în valoare de peste 105 milioane euro în localităţi din Olt, Teleorman, Satu Mare, Dâmboviţa, Craiova şi Constanţa. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Şi, peste toate astea, Liviu Dragnea este candidat unic la şefia PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne