Macovei: Ministrul Educaţiei stă la masă cu un premier plagiator şi alţi câţiva miniştri suspectaţi de plagiat

Europarlamentarul îl acuză pe ministrul Educaţiei că nu a luat nicio măsură să oprească plagiatul şi furtul muncii altuia.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a ratat şansa de a le oferi profesorilor şi studenţilor garanţia că furtul intelectual este pedepsit şi că doctorilor plagiatori le vor fi retrase titlurile, şi-a exprimat joi nemulţumirea, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei.

"În cei 3 ani scurşi din septembrie 2012, data constatării de către Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a plagiatului ruşinos, cu copy&paste, al lui Victor Ponta, Guvernul PSD nu a sancţionat în niciun fel plagiatul, iar plagiatorii au rămas nepedepsiţi şi în funcţii.

Astăzi începe un nou an universitar, fără ca Ministrul Educaţiei, Mihai Cîmpeanu, să fie deranjat de avalanşa informaţiilor publicate în ultima perioadă în presă despre mai multe teze de doctorat plagiate, unele coodonate de generalul Gabriel Oprea, el însuşi suspectat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat", a precizat Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei se întreabă ce le poate spune astăzi ministrul Educaţiei profesorilor şi studenţilor, cât timp tolerează ca unii să muncească, şi alţii să le copieze munca primilor.

"Ce le poate spune astăzi ministrul Educaţiei profesorilor şi studenţilor, când stă la masă, într-un Guvern, condus de un prim-ministru dovedit ca plagiator şi alături de alţi câţiva miniştri suspectaţi că şi-au copiat tezele de doctorat din cărţi scrise de alţii? Este cert că ministrul Cîmpeanu nu poate spune nimic credibil.

Ministrul Educaţiei putea să ceară anularea tezelor de doctorat plagiate. Dar nu a făcut-o. Putea să desfiinţeze Consiliul Naţional de Etică, aflat în subordinea Ministerului, care îi spală pe plagiatori, aruncând toată mizeria peste învăţământul românesc. Dar nu a făcut-o.", a continuat Macovei.

Europarlamentarul aminteşte că i-a cerut lui Cîmpeanu aceste lucruri şi în urmă cu o lună, inclusiv prin depunerea unui memoriu la Ministerul Educaţiei, însă acesta nici nu a răspuns la solicitare, nici nu a acţionat pe marginea acesteia.

"Ministrul Cîmpeanu se poate duce astăzi în faţa profesorilor universitari şi a studenţilor şi să le spună un singur lucru: că nu îl interesează reputaţia şi credibilitatea învăţământului din România, pentru că nu a luat nicio măsură să oprească plagiatul şi furtul muncii altuia", a concluzionat fostul ministru al Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne