Macovei: Ponta trebuia să îşi dea de mult demisia, fără nicio moţiune de cenzură. E ruşine pentru ţară

Fostul ministru al Justiţiei a subliniat că este inadmisibil ca într-un Guvern să existe persoane trimise în judecată.
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10 (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta trebuia să îşi dea demult demisia din fruntea Guvernului "fără nicio moţiune de cenzură", a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, europarlamentarul Monica Macovei, relatează Agerpres.

"Problema e dincolo de moţiune şi de o luptă politică în Parlament, de un vot în Parlament. Problema este de moralitate în politică (...) Ponta trebuia să îşi dea demisia fără nicio moţiune de cenzură, din prima zi, fiindcă e ruşine în primul rând pentru ţară. Dacă are vreun sentiment faţă de România, atunci trebuia să îşi dea demult demisia", a precizat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a citat dintr-un raport al Comisiei Europene care spune că "este inadmisibil ca într-un Guvern să existe persoane trimise în judecată sau persoane condamnate".

"Tot ce are de învăţat acum electoratul român este să nu îi mai voteze", a ţinut să scoată în evidenţă Monica Macovei.

Membri ai Comitetului de Iniţiativă Naţională al Partidului M10 şi liderii de filiale s-au întâlnit sâmbătă cu o delegaţie a Grupului conservatorilor şi reformiştilor europeni.

"Împărtăşim în comun credinţa în libertatea economică, libertatea individuală, în antreprenoriat. De asemenea, nevoia de a reforma şi fiecare în parte ţara noastră şi unele instituţii europene, în a cheltui mai puţin din banii cetăţenilor, şi în Europa, şi acasă, în anticorupţie, în stat de drept", a precizat Monica Macovei.

Invitat la conferinţa de presă, Martin Callanan, membru al Partidului Conservator în Camera Lorzilor, a afirmat că "este o nevoie imperioasă ca România să ia atitudine împotriva corupţiei economice şi politice".

La rândul lor, europarlamentarii Grupului conservatorilor şi reformiştilor, Ryszard Legutko şi Tomasz Poreba, prezenţi de asemenea la conferinţă, şi-au declarat sprijinul pentru Monica Macovei în acţiunea sa de reformare a societăţii şi a politicii din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne