Macovei: Pleşoianu a făcut România de râs la Bruxelles. S-a dus să o "audieze" pe şefa DNA

Europarlamentarul Monica Macovei a reacţionat după ce pesedistul Liviu Pleşoianu s-a dus special la Bruxelles s-o întrebe direct în faţă pe şefa DNA - invitată la o conferinţă pe tema anticorupţiei, dacă a participat la celebra întâlnire din sufrageria generalului Oprea.
Liviu Pleşoianu (centru)
Liviu Pleşoianu (centru) (Liviu Pleşoianu)

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 trebuie să spună dacă i-a dat mandat pesedistului Liviu Pleşoianu să vină la Bruxelles să o "audieze" pe şefa DNA, a solicitat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei.

"Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a spus că este membru al comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 şi că a venit la Bruxelles să-i pună întrebări, în această calitate, procurorului şef al DNA. Presupun că Pleşoianu a fost adus la Bruxelles de europarlamentarii PSD&ALDE, iar Cătălin Ivan, Maria Grapini şi Mircea Diaconu, care au vorbit la dezbaterea de marţi, au girat tot acest circ. Întreb membrii comisiei de anchetă privind alegerile din 2009: ştiaţi că Liviu Pleşoianu vine la Bruxelles? I-aţi dat, prin vot, mandat să îi pună întrebări procurorului-şef al DNA? Aţi înştiinţat, ca orice instituţie a statului de drept şi care se respectă, procurorul-şef al DNA că va fi "audiat" de Liviu Pleşoianu? Vă întreb pentru că deputatul Pleşoianu s-a folosit de calitatea de membru al comisiei de anchetă pentru a face România de râs la Bruxelles. Vă daţi seama că prin lipsa dvs de reacţie giraţi un comportament dezonorant pentru orice politician de bună-credinţă?", a declarat Macovei.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, evenimentul la care a fost invitată şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, intitulat "Lecţii de învăţat din România: schimbul de bune practici între autorităţile anticorupţie din România şi Ucraina", a fost organizat de europarlamentari din grupul ALDE, din care fac parte Norica Nicolai şi Mircea Diaconu, şi cel al Verzilor.

"La Bruxelles, PSD&ALDE ne-au arătat că pot preda lecţia bătăii de joc şi a umilirii românilor. La Bucureşti, în Parlament, reprezentanţii PSD şi ALDE construiesc, cu fiecare comisie de anchetă pe care o propun, o justiţie paralelă. Ei nu vor să existe procurori şi judecători care să-i ancheteze şi să îi judece. Ei vor să aibă propria lor justiţie politică, o adevărată injustiţie pentru popor. Vreţi să fiţi părtaşi la asta?", a precizat Macovei.

Pentru detalii despre "peripeţiile" pesedistului Pleşoianu la Bruxelles intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne