Afacerea "Pelerinajul". Bani publici daţi pe transport la moaşte ajung la o firmă bine conectată

Nu demult, presa vuia că Pandele, primar de Voluntari şi soţ al Gabrielei Firea, a trimis 150 de autocare de pelerini la Iaşi, la moaştele Sfintei Parascheva. Banii pentru transport, plătiţi din bugetul primăriei, au ajuns la o firmă conectată la cuplul Firea-Pandele.
Florentin Pandele
Florentin Pandele (Facebook.com/Florentin Pandele)

Banii plătiţi din bugetul oraşului Voluntari pentru transportul pelerinilor ilfoveni la Iaşi, la Sfânta Parascheva, au ajuns la o firmă legată de mâna dreaptă a cuplului Firea-Pandele, scriu jurnaliştii Ovidiu Vanghele şi Vlad Stoicescu pe safielumina.ro.

Potrivit investigaţiei celor doi, firma care a luat banii publici de la primăria lui Florentin Pandele, Star Holiday and Tours, este deţinută în acte de un bătrân pe nume Gheorghe Cristian Desculţu, din Turnu Măgurele, dar este condusă de ginerele acestuia, afaceristul Ştefan Grigore.

Patron al agenţiei de turism Gregory Tour, care opera autocarul cu turişti români căzut într-o prăpastie în Muntenegru în anul 2013 (accident soldat cu 19 morţi), Grigore a fost, vreme de aproape un deceniu, asociat cu Emanuel Gabriel Botnariu, mâna dreaptă a cuplului Gabriela Firea-Florentin Pandele.

Botnariu a deţinut calitatea de membru în mai toate consiliile de administraţie ale firmelor înfiinţate de municipalitatea Voluntari, de la clubul de fotbal la companiile de utilităţi, iar după ce Gabriela Firea a preluat Primăria Capitalei, Emanuel Botnariu a fost numit şef al Administraţiei Spitalelor din Bucureşti.

Din iarnă, Botnariu a intrat în Senat, ales fiind pe listele PSD şi a ieşit din business.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne