Pleşoianu s-a dus după Kovesi la Bruxelles: Ce aţi căutat acasă la Oprea în seara alegerilor?

Liviu Pleşoianu, pesedistul care cerea "expulzarea" ambasadorului american, s-a dus special la Bruxelles s-o întrebe direct în faţă pe şefa DNA - invitată la o conferinţă pe tema anticorupţiei - dacă a participat la celebra întâlnire din sufrageria generalului Oprea.
Liviu Pleşoianu (centru)
Liviu Pleşoianu (centru) (Liviu Pleşoianu)

Invitată la conferinţa cu tema "Lecţii de învăţat din România: schimb de bune practici între autorităţile anticorupţie din România şi Ucraina”, organizată marţi de Parlamentul European, la Bruxelles, procurorul-şef DNA Laura Codruţa Kovesi a avut surpriza neplăcută să se întâlnească acolo cu pesedistul Liviu Pleşoianu, care a venit special să o întrebe dacă a fost în noaptea alegerilor din 2009 acasă la fostul vicepremier Gabriel Oprea.

"Ca membru al comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 nu am reuşit să vă conving să veniţi la Parlament. M-am deplasat, după cum sunt sigur că ştiţi, şi în faţa DNA. Nici decizia CCR, care spune clar că aveţi obligaţia de a vă prezenta în faţa unei comisii de anchetă, în baza cooperării loiale între instituţii, nu v-a convins.

În primul rând vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, organizatorilor, pentru şansa extraordinară de a mă afla în sfârşit în aceeaşi încăpere cu doamna Kovesi.

Ca procuror general al României în 2009, ce aţi căutat, ce aţi făcut în seara alegerilor prezidenţiale acasă la un om politic, alături de alţi oameni politici şi alături de şefii SRI. Şi, de asemenea, de ce în 2014 aţi minţit poporul român când aţi spus că dumneavoastră niciodată nu v-aţi întâlnit cu un politician în timpul liber", a întrebat Pleşoianu, citat de Antena 3.

Replica şefei DNA a fost scurtă: "În România, procurorii sunt independenţi şi în tot ceea ce am făcut am respectat legea şi codul deontologic".

Pesedistul a profitat de ocazie să le adreseze o întrebare şi oficialilor europeni prezenţi la eveniment:

"Dacă în spaţiul public s-ar afla că procurorul general al ţării dvs., în seara alegerilor prezidenţiale, s-a deplasat acasă la un om politic care avea să devină ministru în câteva zile, într-un loc unde mai erau şi alţi politicieni, consultanţi politici şi primii doi oameni din serviciul secret. Toţi, fie numiţi de preşedintele care candida pentru un nou mandat, fie politicieni aflaţi în tabăra acestuia. Acel procuror general despre care aţi afla acea informaţie, s-ar mai afla în funcţie? Societatea civilă din ţara dvs. i-ar cere să demisioneze?", a întrebat Pleşoianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne