Macovei: Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul în noiembrie 2014

Europarlamentarul Monica Macovei
Europarlamentarul Monica Macovei (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)

"Cetăţenii Republicii Moldova au făcut o alegere europeană clară - noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul", şi-a exprimat luni "bucuria şi satisfacţia" europarlamentarul Monica Macovei în contextul victoriei obţinute de partidele proeuropene din statul vecin la alegerile parlamentare.

"Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul în noiembrie 2014. Vreau să îi felicit pe prietenii noştri din R. Moldova pentru rezultatul deosebit în aceste alegeri: au ales Europa, care vine cu valori şi drepturi pe lângă bani pentru dezvoltare şi reforme. Câştigarea alegerilor de partidele din Coaliţia pentru Integrare Europeană este în acelaşi timp o înfrângere zdrobitoare pentru partidele pro-ruseşti. Ameninţările, şantajul şi sancţiunile economice ale Federaţiei Ruse nu i-au oprit pe oameni să voteze pentru democraţie, stat de drept şi libertate", a transmis Macovei, în cadrul unui comunicat de presă.

Fostul ministru al Justiţiei a adăugat că "oameni liberi şi curajoşi au menţinut Republica Moldova pe drumul drept al democraţiei şi au dat peste cap planurile Federaţiei Ruse".

Monica Macovei, care a fost şi preşedinte al delegaţiei UE-Moldova, i-a felicitat pe toţi moldovenii care locuiesc, muncesc sau studiază în străinătate, pentru că o ancorare mai puternică în UE va fi de asemenea benefică pentru ei, iar aplicarea Acordului de Asociere cu UE va aduce şi creştere economică şi noi locuri de muncă.

"Pentru a răspunde puternicei dorinţe arătate de cetăţenii moldoveni, noul parlament şi noul guvern trebuie să continue îmbunătăţirea procesului de integrare cu UE, pentru a obţine pentru Republica Moldova statutul de candidat şi apoi calitatea de membru deplin. Pentru a face asta este nevoie de o reformă viguroasă a administraţiei publice şi o luptă curajoasă şi determinată împotrivă crimei organizate şi a corupţiei" , a mai declarat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne