Macovei îl ”sfătuieşte” pe Iohannis să nu-l ia consilier pe Mihalache

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei, l-a îndemnat pe preşedintele ales Klaus Iohannis, pe care l-a susţinut în turul doi al alegerilor prezidenţiale, să nu-l ia consilier la Palatul Cotroceni pe Dan Mihalache, a raportat luni RFI.

Îndemnul fostului ministru al Justiţiei survine după ce mai mulţi intelectuali, printre care Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu şi Vladimir Tismăneanu, i-au transmis lui Klaus Iohannis că sunt ”uimiţi” de includerea lui Dan Mihalache pe lista posibililor săi consilieri.

La rândul ei, întrebată despre viziunea sa în acest sens, Monica Macovei a declarat că domnul Mihalache nu a arătat niciodată că e un ”luptător anticorupţie sau ceva legat de integritate”.

”Să nu-l ia pe domnul Mihalache. Şi eu sunt membru GDS şi împărtăşesc această părere. Domnul Mihalache vine de la PSD, nu a arătat niciodată că e vreun luptător anticorupţie sau ceva legat de integritate. Chiar se întâmplă să ştiu că atunci când am trimis scrisoarea aceea cu cerinţele în numele votanţilor mei înainte de turul doi, domnul Mihalache a fost printre cei care s-au enervat şi care s-au opus acceptării de către domnul Klaus Iohannis”, a declarat Macovei.

Duminică, răspunzând mesajului trimis prin intermediul Revistei 22 de grupul de intelectuali, preşedintele ales a precizat că ”rămâne credincios promisiunilor şi angajamentelor pe care ”le-a luat faţă de românii din ţară şi din străinătate”.

”Mulţumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor şi angajamentelor pe care mi le-am luat faţă de românii din ţară şi din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privinţa echipei de consilieri", a notat Klaus Iohannis, pe contul său de Facebook.