Kovesi: DNA a recuperat jumătate din prejudiciul de 60 de milioane provocat de Voiculescu

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a făcut, duminică, o dezvăluire surprinzătoare cu privire la dosarul ICA, în care este condamnat Dan Voiculescu.

Aceasta mărturiseşte că procurorii anticorupţie au recuperat până acum aproximativ jumătate din cele 60 de milioane de euro din dosarul ICA, precizând că aceasta este cea mai mare cifră de bani recuperată de Ministerul Justiţiei din România până acum, relatează Ştiripesurse.

„Aproape jumătate din prejudiciul de 60 de milioane de euro a fost recuperat, ceea ce este o premieră pentru justiţia din România”, a declarat Kovesi, într-un interviu la Prima TV.

În luna august, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât ca Dan Voiculescu să primească 10 ani cu executare şi 5 ani de interzicere a drepturilor civile pentru infracţiunile efectuate în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Pe baza deciziei CAB, autorităţile au demarat procedura de recuperare a prejudiciului creat în acest dosar, estimat la aproximativ 60 de milioane de euro. Proprietăţile vizate pentru recuperarea prejudiciului sunt clădirea sediului Grivco, holding deţinut de familia lui Voiculescu, şi a sediilor televiziunilor Antena 1 şi Antena 3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne