M10: Capitala, transformată într-un câmp tactic al mafiei locale. Demisia lui Oprescu e obligatorie

Monica Macovei
Monica Macovei (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Nici capitala ţării şi nici vreo altă structură administrativ teritorială a României nu pot fi conduse după logica intereselor personale, de grup sau de partid, sfidând şi încălcând legea, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, partidul M10, în contextul arestării primarului general Sorin Oprescu pentru luare de mită.

"Sorin Oprescu este cel de-al treilea edil din Bucureşti reţinut de procurorii DNA, după Marian Vanghelie şi Andrei Chiliman, fiind cu toţii acuzaţi că au creat grupuri infracţionale prin care furau în mod organizat din banii publici, în interes personal şi de grup.

Corupţia endemică şi managementul neperformant de la nivelul administraţiei au transformat de ani de zile capitala într-un câmp tactic al mafiei locale", se arată în comunicatul citat.

Partidul M10, condus de europarlamentarul Monica Macovei, cere transparenţă la nivelul administraţiei publice locale şi o administraţie "pusă exclusiv în slujba cetăţeanului."

M10 consideră că "Bucureştiul trebuie să devină un oraş condus de oameni integri, competenţi şi responsabili, demisia primarului Oprescu fiind obligatorie, ca prim pas pentru recuperarea Capitalei de către cetăţenii săi."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne