Liviu Dragnea: "Îmi pare foarte rău pentru acest necaz al lui Sorin"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat, duminică seara, la Antena 3, părerea de rău pentru "necazul" prin care trece primarul Capitalei, Sorin Oprescu, reţinut de DNA pentru luare de mită.

"Nu-mi este foarte uşor să vorbesc despre subiectul ăsta. Regret foarte mult şi-mi pare foarte rău de ce se întâmplă cu Sorin. Nu voi comenta absolut nimic despre dosar, despre anchetă, nu cunosc nimic despre dosar, dar omeneşte vorbind ne-am cunoscut de mulţi ani, a fost susţinut de USL ca independent, omeneşte îmi pare rău", a declarat Liviu Dragnea, preluat de stiripesurse.ro, la Antena 3.

Deşi "întristat" de necazul edilului, Dragnea, condamnat el însuşi la închisoare, cu suspendare, ce-i drept, nu a uitat de interesele PSD, afirmând că reţinerea lui Oprescu resetează total calculele politice în Bucureşti şi că partidul trebuie să găsească un "candidat serios" la Primăria Capitalei.

"Din punct de vedere politic e foarte adevărat că scena politică, competiţia politică pentru Primăria Capitalei se resetează total în urma acestui necaz al lui Sorin. Pentru stânga nu este un lucru bun, nu e ceva care ne bucură, vom vedea cum decurge dosarul, dar repet, ne aflăm în faţa unei situaţii complet noi, PSD trebuie să se gândească serios la o candidatură serioasă pentru Primăria Capitalei", a mai adăugat Dragnea.

Reamintim că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA, acuzat fiind de luare de mită. Deşi iniţial s-a susţinut că primarul a fost prins în flagrant, ulterior surse judiciare, citate de digi24.ro, au declarat că primarul Sorin Oprescu ar fi primit mită acasă, iar ulterior a fost oprit în trafic de anchetatori, aceştia descoperind banii inscripţionaţi asupra edilului.

Conform DNA, Oprescu a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea sa trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti. Mai multe informaţii pe acest subiect, puteţi accesa aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne