Tatăl lui Ionuţ Anghel, amendat pentru injurii la adresa iubitorilor de animale

Poliţia intervenind pentru a-l opri pe Valentin Anghel.
Poliţia intervenind pentru a-l opri pe Valentin Anghel. (Martor la incindent)

Valentin Anghel, tatăl lui Ionuţ, copilul omorât de câini în urmă cu 2 ani în zona Parcului Tei din Capitală, a avut, duminică seară, o altercaţie cu iubitorii de animale care veniseră în faţă la TNB să-şi exprime bucuria faţă de arestarea primarului Sorin Oprescu.

Din relatările martorilor, Valentin Anghel a lovit cu piciorul un câine chow-chow care era în trecere cu stăpâna lui în zona parcului de la TNB. Aceasta a sunat la 112, cerând un echipaj de intervenţie. Nemulţumit doar cu lovitura aplicată câinelui, Anghel s-a dus în zona unde începuseră să se strângă iubitorii de animale şi a început să le facă poze cu telefonul.

Unul dintre cei fotografiaţi, şi-a pus mâna în faţa pentru a nu mai fi fotografiat, iar Valentin Anghel l-ar fi lovit în acel moment cu pumnul. Echipajul de poliţie ajunsese deja la faţa locului în urma apelului la 112 şi cu greu ar fi reuşit să-l oprească de a se mai manifesta violent, acesta devenind şi mai agitat în prezenţa poliţiei. În final, poliţiştii l-au condus la Secţia 1 de Poliţie, împreună cu 2 martori la incident, mai relatează martorii.

Poliţia Capitalei a confirmat pentru Epoch Times că Valentin Anghel a primit, duminică, un avertisment, în temeiul legii 61/1991 pentru adresare de injurii şi expresii jignitoare. Nicio persoană nu a depus plângere pentru lovituri, a declarat Andra Stanciu, ofiţer de presă în cadrul Poliţiei Capitalei.

Reamintim că Ionuţ Anghel a murit la 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, în apropierea Parcului Tei, pe un teren proprietate privată. După moartea lui Ionuţ Anghel, Parlamentul a adoptat o lege care permite eutanasierea câinilor vagabonzi iar exterminarea acestora a devenit una din priorităţile majore ale autorităţilor locale. În timp ce autorităţile pretind că ridicarea câinilor de pe străzi şi uciderea lor după o scurtă perioadă de "găzduire" în adăposturi se face pentru siguranţa cetăţenilor, activiştii pentru drepturile animalelor susţin că maidanezii au fost transformaţi într-o afacere cu multe zero-uri iar hingherii îşi depăşesc de multe ori atribuţiile, ridicând adesea inclusiv câini paşnici şi cu stăpân.
De altfel, iubitorii de animale s-au strâns duminică la TNB, pentru a celebra arestarea lui Oprescu, în al cărui mandat hingherii au omorât mii de câini.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.