Mâna destinului? Ce declara Oprescu doar cu câteva ore înainte să fie reţinut [video]

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

"Nu suntem, doamnă, toţi neam de hoţi şi de derbedei", declara Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul unui interviu acordat jurnalistei Ioana Răducă, doar cu câteva ore înainte să fie reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită.

"Ieri, la ora prânzului, cu doar câteva ore înainte să fie reţinut sub acuzaţia de luare de mită, am realizat un interviu cu Sorin Oprescu. Era stabilit de acum o lună şi norocul jurnalistului a făcut să fie cea mai recentă declaraţie a primarului. E un interviu despre proiectele din capitală, candidatura la prezidenţiale, şpagă, consilieri arestaţi, familie şi medicină. În lumina ultimelor informaţii, cea mai interesantă parte e cea despre justiţie şi comisioane.

Spunea că se teme că balanţa justiţiei nu e echilibrată, că se ştie curat şi doarme liniştit noaptea, dar e speriat de avalanşa de delaţiuni de la DNA… După interviu, a rămas la Mogoşoaia cu mai mulţi oameni din echipa sa. Spre seară, ar fi luat mită. Procurorii spun că era în mijlocul unei reţele care îşi lua partea din contractele pe bani publici", scrie jurnalista Ioana Răducă pe site-ul personal.

Printre altele, edilul îi spunea jurnalistei că "nu suntem, doamnă, toţi neam de hoţi şi de derbedei" şi se plângea de faptul că "s-a încetăţenit ideea ca toţi din administraţia locală sunt hoţi, toţi iau 10%, 15%".

"Este prezumţia de nevinovăţie. Ce să fac, doamnă, să stau toată ziua să zic că nu? Or să zică "ăsta e mincinos, mă". Îmi văd de treaba mea şi de drumul meu. Nu asta mă sperie, mă sperie balanţa justiţiei, aia legată la ochi. Justiţia asta chiar trebuie să fie oarbă şi să nu fie discutabilă. Dar (…) vezi de cele mai multe ori că balanţa nu e chiar în echilibru, te sperii, tu ca individ.

De ce te sperii? Păi te sperii de neşansa, nu că ai ceva… fiecare om are partea lui ascunsă, fiecare are câte ceva de reproşat, da sau nu, la el, dar de aici şi până la fapte… Doamnă, delaţiunea a ajuns un sport naţional, cozile făcute la DNA ca să aibă ceva de spus, asta mie nu-mi miroase a bine, doamnă, nu-mi miroase a bine că alunecăm acum în partea cealaltă“, a declarat Sorin Oprescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne