Băsescu: Flagrantul în cazul Oprescu nu lasă drept de replică. E o lovitură imparabilă de credibilitate

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Prezent în platoul B1 Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit duminică despre subiectul momentului - flagrantul organizat de procurorii DNA Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Aici este, dacă vreţi, lovitura imparabilă de credibilitate, că nu e ceva de care şi-a adus aminte unul care avea cătuşele la mâini în faţa procurorului. S-a produs flagrantul, ceea ce nu lasă drept de replică şi nici de explicaţie, după părerea mea. Asta e. Sunt doi oameni despre care aş fi spus că e imposibil: Chiliman şi Oprescu. Mi se părea că Oprescu e atât de relaxat, e profesor universitar, e chirurg. În zece ani, nu-mi aduc aminte să fi primit o singură sesizare legată de ilegalităţi comise de Sorin Oprescu.

De regulă, când primeam sesizări, nu mă limitam să le bag în sertar. Îi dădeam un semnal. Ori puneam mâna pe telefon şi îi spuneam: fii atent că ai informări în zona asta. Sau măcar public îi dădeam un semnal, dar nu a fost cazul în ceea ce îl priveşte pe Sorin Oprescu. El nu e tipul de politician peste care să treci uşor cu vederea. E al doilea om ca număr de voturi după preşedintele Românei", a declarat Traian Băsescu.

Sorin Oprescu a fost prins în flagrant, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce lua mită 25.000 de euro iar întreaga operaţiune a fost filmată. Ulterior, edilul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne