Londra îşi deschide armata pentru cetăţenii străini. Tot mai mulţi tineri britanici refuză înrolarea
alte articole
Pe fondul celei mai semnificative lipse de soldaţi înfruntate de armata britanică din 2010, cetăţenii străini vor avea de acum dreptul să se înroleze, ca urmare a unei schimbări în politica armatei ce a fost anunţată luni de Ministerul britanic al Apărării. Ceea ce pare să fie echivalentul angajării de mercenari, urmăreşte să oprească valul unei crize tot mai grave în sectorul înrolărilor în forţele armate, în condiţiile în care tinerii britanici refuză în număr tot mai mare să facă acest pas, potrivit Zero Hedge.
„Soldaţii străini şi din Commonwealth au fost, din punct de vedere istoric, surse importante şi valoroase de recrutare pentru armata britanică, iar eu întâmpin cu bucurie creşterea limitei de recrutare”, a afirmat Mark Francois, membru al Comisiei Speciale pentru Apărare, într-un interviu cu publicaţia Daily Telegraph.
Armata speră că deschiderea sa în faţa cetăţenilor străini – şi este vorba şi de Marina Regală şi Forţele Aeriene Regale – va duce la creşterea numărului total al soldaţilor şi că anual se vor înrola aproximativ 1.350.
Această mişcare se va aplica doar ţărilor din Commonwealth, care include Australia, India, Canada, Kenya şi Fiji. Până acum, cetăţenii din aceste ţări trebuiau să facă dovada rezidenţei britanice pentru ultimii cinci ani, o restricţie care acum a fost ridicată.
Reprezintă, de asemenea, şi o extindere a unei politici actuale care, pe baza unor reguli speciale, permite înrolarea în armată a cetăţenilor din Irlanda şi a locuitorilor Gurkha din Nepal. Marina Regală şi Forţele Aeriene Regale vor începe înrolările imediat, în timp ce forţele terestre vor face pasul la începutul anului viitor.
După ce a petrecut un an studiind criza recrutărilor, Francois a precizat: „Armata dispare în faţa ochilor noştri şi va continua să facă acest lucru până când Capita va fi înlăturată”. El a făcut referire la un furnizor de servicii de afaceri pe care guvernul britanic îl contractează pentru a conduce campania de recrutare desfăşurată de armată.
Un raport publicat în acest an de către Biroul Naţional pentru Audit (un grup independent de monitorizare a guvernului) a descoperit că forţelor armate britanice le lipsesc 8.200 de soldaţi, marinari şi personal aerian, dintr-un total combinat al forţelor militare ce se apropie de 150.000. Biroul a precizat că a descoperit că armata trece prin cel mai serios deficit de personal începând cu 2010.
Deficitul survine în condiţiile în care Rusia şi Occidentul îşi amplifică exerciţiile militare în regiunea nord-europeană.