Liga I. Laszlo Balint (UTA Arad) va continua încă un sezon la gruparea arădeană

Tehnicianul român şi-a prelungit contractul cu UTA până în 2022, potrivit anunţului făcut de conducerea clubului. Instalat în funcţie la 1 iulie 2019, acesta a reuşit cu echipa sa promovarea în Liga I, respectiv a reuşit evitarea retrogradării în actuala stagiune de campionat.
Antrenorul echipei de fotbal UTA,  Laszlo Balint.
Antrenorul echipei de fotbal UTA, Laszlo Balint. (UTA Arad/facebook)

Conducătorul principal de joc al formaţiei de Liga I, UTA, Laszlo Balint, va conduce destinele grupării arădene pentru încă un sezon.

Anunţul a fost făcut, luni, într-o conferinţă de presă, de conducătorul clubului din Arad, Alexandru Meszar.

"Unul dintre principiile noastre a fost continuitatea, pentru că o construcţie sănătoasă are nevoie de timp. Ţinând cont şi de îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon (n.r. - evitarea retrogradării) îi oferim un tricou antrenorului Laszlo Balint (n.r. - tricou inscripţionat cu 2022). Asta înseamnă că am semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2021-2022. Data de pe tricou este finalul contractului, care, bineînţeles, se va prelungi. Şi vom face alt tricou", a spus Alexandru Meszar.

Laszlo Balint, prezent pe banca tehnică din iulie 2019, a reuşit în doi ani de mandat să promoveze în primul eşalon fotbalistic, respectiv a reuşit evitarea retrogradării în actuala ediţie de campionat.

"Pentru mine este o satisfacţie destul de mare, cu atât mai mult cu cât suntem la finalul unui sezon lung şi greu. Mă bucur că azi suntem aici să anunţăm prelungirea acestei colaborări. Sunt doi ani care au fost benefici. Şi pentru club, dar şi pentru mine. Am cunoscut satisfacţii, am căpătat experienţă din toate punctele de vedere. Primul meu sezon ca principal în Liga I a coincis cu primul sezon în Liga I al clubului UTA după o perioadă lungă de timp. Ceea ce înseamnă că acest proiect urmează nişte paşi fireşti", a mărturisit Balint.

"Vreau să rămânem foarte bine ancoraţi în posibilităţile noastre. Eu nu mă mulţumesc cu puţin şi totdeauna voi încerca să obţin maximum de la jucători. Însă ceea ce ne propunem noi acum este să facem următorul pas în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea clubului şi dezvoltarea părţii sportive. Deci e clar că ne dorim ca partea legată de constanţa în rezultate să fie la un nivel mult mai bun. Ne dorim să creştem valoric şi sunt convins că pentru noi va urma un pas înainte.

Se va face o evaluare corectă şi obiectivă. Sunt şi destui jucători la final de contract, noi ne dorim să rămână cât mai mulţi din acest grup. Deci ne dorim să rămânem într-o formulă cât mai aproape de cea actuală, dar asta nu depinde numai de noi, pentru că intervin nişte negocieri. Ne dorim să avem un buget cât mai consistent, dar, din păcate vremurile sunt cum sunt. Sigur, se va ridica un pic nivelul şi din acest punct de vedere, dar nu spectaculos. Deci vom fi atenţi la absolut orice cheltuială. E foarte importantă stabilitatea clubului", a continuat antrenorul în vârstă de 42 de ani.

În acest moment, înaintea finalului sezonului, UTA ocupă poziţia a 3-a în clasamentului play-out-ului, cu 31 de puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport