Liderul tineretului ALDE a demisionat: E partid-marionetă al PSD. Nepotismul, singura politică acceptată

Lovitură pentru partidul lui Tăriceanu cu puţin timp înainte de alegerile parlamentare. Copreşedintele Tineretului ALDE, Ionuţ Negoi, şi-a dat demisia din partid şi a revenit în PNL lansând, în acelaşi timp, acuzaţii grave la adresa conducerii.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin s-a dovedit a fi marioneta PSD, undiţa prin care social-democraţii pescuiesc voturi de la PNL, un proiect politic în care nepotismul este singura politică acceptată de şefimea formaţiunii, a declarat, într-un comunicat de presă, copreşedintele Tineretului ALDE, Ionuţ Negoi, care a decis să îşi dea demisia din funcţie şi să revină în PNL.

"Am înfiinţat ALDE încercând să construim o formaţiune politică în care principiile liberalismului să fie cu adevărat respectate. După mai bine de un an de la fondarea acestui partid, observăm că nu doar liberalismul pe care ni-l doream cu toţii, ci chiar şi ideea de libertate în sine e interzisă în ceea ce a devenit partidul-marionetă al PSD. Tineretul pe care am fost ales să îl reprezint nu are niciun cuvânt de spus în faţa celor care deţin frâiele partidului, iar oamenii de valoare pe care am reuşit să îi aducem alături de noi ne părăsesc rând pe rând, dezamăgiţi de promovarea exclusivă a unor apropiaţi ai conducerii partidului", a afirmat Ionuţ Negoi.

Fostul lider al tineretului ALDE susţine că s-a revolat atunci când patidul a decis să nominalizeze un "aşa-zis om politic" din organizaţia de tineret pentru funcţia de viceprimar general, fără că acesta să aibă votul de încredere al TLDE.

"Conducerii partidului nu i-a păsat. A fost nevoie de reacţia presei ca un dezastru politic, în speţă numirea finului co-preşedintelui Tăriceanu – mondenul Tudor "Tudy" Ionescu – ca viceprimar general al municipiului Bucureşti să fie evitată. Acum, departe de atenţia mass-media, nepotismul a redevenit singura politică acceptată de şefimea ALDE. Ni s-a promis liberalism, dar în partidul condus de domnii Tăriceanu şi Constantin nu ni se permite nici măcar o minimă libertate a opiniilor", a adăugat Ionuţ Negoi.

Politicianul susţine că, pentru cei care conduc astăzi ALDE, contează doar relaţiile personale, nu reuşitele individuale şi nici proiectele liberale duse la bun sfârşit prin resurse proprii.

"Noi, tinerii din ALDE, am investit timp, emoţie şi bani într-un proiect ce s-a dovedit a fi tentativa personală a unui grup restrâns de oameni de a supravieţui politic la umbra PSD. Am venit alături de Călin Popescu Tăriceanu, convinşi că putem oferi electoratului român mai mult liberalism şi am sfârşit prin a deveni undiţa prin care social-democraţii pescuiesc voturi de la PNL. Clipul electoral de la alegerile locale a fost foarte ilustrativ în acest sens.

Pentru mine, un liberal prin convingere, care a făcut politică liberală din primul moment al accederii în viaţa politică, rolul de marionetă a intereselor pesediste nu poate fi unul acceptabil. Alături de liderii tineretului ALDE am decis să revenim în Partidul Naţional Liberal, partidul în care am făcut pentru prima data politică şi care, dincolo de orice nemulţumiri personale punctuale de-a lungul timpului, reprezintă singurul partid liberal şi liber din România", a continuat Ionuţ Negoi.

Fostul lider al tineretului ALDE a epxlicat că, de-a lungul timpului, a fost nemulţumit de o serie de decizii ale conducerii PNL, dar că de fiecare dată vocea noastră, a tinerilor, a fost ascultată.

"Fie că am avut câştig de cauză sau nu, conducerea PNL, oricare ar fi fost aceea, ne-a oferit dreptul la opinie. Înţelegem acum că liberalismul înseamnă, mai presus de orice, pluralismul ideilor. Un pluralism care e permis în Partidul Naţional Liberal; după experienţa eşuată numită ALDE, pot spune doar în PNL", a concluzionat Ionuţ Negoi.