Licitaţia organizată de a doua soţie a fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, fără cumpărători
O licitaţie organizată pentru vânzarea unor obiecte aparţinând celei de-a doua soţii a fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela a fost amânată, marţi, ca urmare a lipsei de interes a cumpărătorilor pentru exponatele a căror vânzare urma să acopere o datorie pentru care Winnie Madikizela-Mandela a fost urmărită în justiţie.
Circa 20 de fotografii, sculpturi, dar şi cărţi şi un serviciu de ceai de argint urmau să fie scoase la vânzare, din ordinul justiţiei. Datoria lăsată de Winnie Madikizela-Mandela corespunde taxelor de şcolarizare într-o şcoală privată frecventată de fiica uneia dintre nepoatele sale, care se ridică la circa 3.350 euro. Potrivit EFE, fosta soţie a lui Nelson Mandela s-a angajat să plătească, în 2008, o factură de circa 3.300 de euro colegiului Nobantu Vutela, dar nu şi-a achitat datoria pentru care a fost condamnată, în 2011, de Tribunalul din Johannesburg.
Nimeni nu s-a prezentat însă la uşa proprietăţii sale din Soweto şi nici nu s-a comunicat ceva privind o eventuală reluare a licitaţiei care nu a stârnit interes, în pofida sumei modice aşteptate, datorită notorietăţii lui Winnie, relatează AFP.
La 75 de ani, Winnie Madikizela-Mandela ţine cu regularitate cronica ziarelor şi a fost implicată în numeroase scandaluri. Cunoscută pentru virulenţa sa contra regimului sud-african de apartheid, Winnie Mandela a fost înconjurată în anii 80 de un teribil grup de gărzi de corp, cunoscut ca Mandela United Football Club. Activista anti-appartheid a fost condamnată la şase ani de închisoare în 1991, alături de gărzile sale de corp, pentru torturarea şi asasinarea unui adolescent de 14 ani, în 1989, în locuinţa sa din Soweto, dar până la urmă aceasta a fost obligată doar la plata unei amenzi.