Legea Defăimării. România ar fi prima ţară care promovează "un document orwellian". În folosul cui?

Controversata lege a defăimării iniţiată şi promovată de Dragnea a fost inspirată dintr-un document despre care presa susţine că va conduce la crearea unui program de supraveghere în masă a cetăţenilor europeni, sub pretextul eliminării intoleranţei.
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Ana Ion
11.02.2016

Autor al controversatei legi a defăimării, Liviu Dragnea a susţinut în expunerea de motive a actului normativ că iniţiativa sa legislativă a fost inspirată de "Convenţia Cadru Europeană pentru Promovarea Toleranţei şi Combaterea Intoleranţei", propusă ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de către Consiliul European al Toleranţei şi Reconcilierii".

"În cazul adoptării prezentei propuneri legislative, România ar fi primul stat membru al Uniunii Europene care ar promova acest model pro-activ pentru asimilarea la nivelul societăţii româneşti a principiilor şi valorilor privind demnitatea umană şi toleranţă faţă de diferenţe dintre grupurile sociale", susţine şeful PSD.

Ce nu a precizat Dragnea în expunerea de motive este că acel "Consiliul European al Toleranţei şi Reconcilierii" care l-a inspirat nu este un for oficial UE ci un ONG creat în octombrie 2008 de Aleksander Kwasniewski, fost preşedinte al Poloniei, şi Moshe Kantor, Preşedintele Congresului Evreiesc European", arată coalitiaromanilor.org.

Legătura între Dragnea şi "Consiliul European al Toleranţei şi Reconcilierii"

Coincidenţă sau nu, în 27 ianuarie 2016, Moshe Kantor l-a decorat pe Liviu Dragnea (personaj condamnat la închisoare cu suspendare în primă instanţă pentru fraudarea Referedumului din 2012) cu ''Compasul Ierusalimului'' cea mai înaltă distincţie a Congresului Evreiesc European. Cu această ocazie, Liviu Dragnea a lăudat legea "toleranţei" pe care a iniţiat-o.

Tot cu acest prilej, Dragnea s-a întâlnit şi cu Tony Blair, personaj care l-a ajutat pe Victor Ponta să ajungă în preajma lui Obama la înmormântarea lui Nelson Mandela, astfel încât premierul nostru să-şi poată pune poze frumoase cu liderul SUA pe Facebook. Blair este cunoscut ca un “lobbyst al lui Nursultan Nazarbaev”, preşedintele ţării de unde vine KazMunayGas, companie beneficiar al memorandumului prin care Ponta a şters datoria de 400 de milioane de dolari a Rompetrol.

Ce este "Convenţia Cadru Europeană pentru Promovarea Toleranţei şi Combaterea Intoleranţei"?

"Consiliul European al Toleranţei şi Reconcilierii nu este o entitate a Uniunii Europene, iar Comisia nu furnizează nici o finanţare pentru el. Convenţia Cadru Europeană pentru Promovarea Toleranţei şi Combaterea Intoleranţei nu este un document nici al Comisiei Europene, şi nici al Uniunii Europene", spune Comisia Europeană.

În acest caz, ce reprezintă Convenţia care l-a inspirat pe Dragnea? Potrivit sursei citate, în septembrie 2013, European Dignity Watch, organizaţie specializată pe apărarea drepturilor fundamentale, a atras atenţia în articolul "Double standards on tolerance promoted in European Parliament" că adoptarea Convenţii propuse de ONG-va conduce la crearea unui program de supraveghere în masă a cetăţenilor europeni, sub pretextul eliminării intoleranţei.

O lună mai târziu, Gatestone Institute atrage atenţia că "Parlamentul European dezbate pe tăcute o propunere care cheamă la supravegherea directă a oricărui cetăţean al Uniunii Europene suspectat ca fiind intolerant.

În iunie 2015, Gatestone Institute, vorbind despre Tony Blaire, care a devenit noul preşedinte al acestui Consiliu European al Toleranţei, spune că "toleranţa acestuia nu pare a fi o expresie a libertăţii, ci un standard orwellian de comportament care să fie aplicat forţat şi reglementat de guvern, unde drepturile de grup suprimă drepturile individuale".

"Este pur si simplu de neînţeles cum nici un membru, nici o comisie a Parlamentului României nu au fost în măsură să găsească printr-o simplă căutare pe internet informaţia că acest "Consiliu European al Toleranţei" nu este o instituţie a Uniunii Europene, iar această "Convenţie" nu a fost ratificată de Parlamentul European", atrage atenţia Romanian Community Coalition, anunţând că împreună cu alte organizaţii ale românilor din SUA vor trimite o solicitare separată Camerei Deputaţilor cerând respingerea acestui proiect de lege.

Articolul original poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor