Lăzăroiu: Grindene, Dragneo, rezolvaţi aberaţiile birocratice dacă vreţi să-i faceţi fericiţi pe români

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD Liviu Dragnea nu trebuie să mărească salariile sau să mintă că vor lua o astfel de decizie ca să-i facă pe români fericiţi, ci mai degrabă ar începe să rezolve din aberaţiile birocratice care le fac viaţa un chin, este de părere fostul ministru Sebastian Lăzăroiu.

"Nu vreau să vă plictisesc cu aberaţiile birocraţiei de la noi. Mulţi le trăiţi în fiecare zi. Probabil că s-a mai şi scris despre ce povestesc acum, aşa încât nu fac decât să repet, în speranţa că mai e o voce şi poate se-aude în raiul adunătorilor de voturi. Dacă azi datorezi statului bani şi nu plăteşti la timp ţi se pune poprire pe salariu şi/sau conturi bancare", a precizat Lăzăroiu.

Potrivit fostului consilier prezidenţial, dacă ai conturi în mai multe bănci, se blochează toate.

"Toate (!) băncile sunt obligate să vireze suma datorată către executor. Aşadar, dacă datorezi suma x şi ai conturi în 3 bănci, statul primeşte 3x. La un moment dat (o lună, poate două, mai târziu), funcţionarul român, buimac după pauza de masă, îşi aminteşte de tine, te sună şi-ţi zice: avem să vă dăm 2x. Îţi cere un cont şi pe urma se face o listă de aşteptare (ca la butelii, pe vremuri)", a remarcat Lăzăroiu.

Astfel, "probabil că o furnicuţă leneşă (din astea care câştigă acum dormind de două trei ori cât un amărât din sectorul privat care-şi rupe spatele) ia hârţoagele la lins, aleargă pe coridoare cu vraful în braţe să-şi ia aprobările de la nişte şefi la fel de somnolenţi şi, dacă eşti norocos, suma ţi se virează înapoi în două luni".

"Grindene, Dragneo, nu-i nevoie să măreşti salarii şi nici să minţi că le măreşti ca să faci românii fericiţi. Începeţi cu lucrurile astea simple, cu aberaţiile birocratice bune să justifice doar salariile exagerate ale unor servanţi care, după ani de muncă, nu lasă decât o dâră de salivă pe nişte plicuri", a adăugat Lăzăroiu.