Laura Codruţa-Kovesi: "Am anchetat politicieni din toate partidele"

Intervievată de reporteri suedezi, şefa DNA a vorbit despre modul în care se manifestă corupţia în România şi despre misiunea DNA.
Laura Codruţa Kovesi la GDS, 12 martie 2015
Laura Codruţa Kovesi la GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

Fondurile europene sunt ţinta prioritară a procurorilor anticorupţie, a declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat publicaţiei suedeze Expressen. Şefa DNA a mai confirmat că există potentaţi care sunt anchetaţi în prezent şi care pot fi arestaţi curând, însă nu a dezvăluit numele acestora.

Redăm câteva fragmente din interviul preluat de stiripesurse.ro.

Reporter: Sunteţi atât de temută pe cât se pretinde?

Nu sunt de acord că sunt cea mai temută sau cea mai puternică femeie din ţară. Sunt de acord că sunt la conducerea unei instituţii foarte puternice, eficiente şi serioase, care are un număr de procurori foarte curajoşi, care combat acest fenomen. Vreau să spun că profesionalismul şi corectitudinea de care dăm dovadă sunt cele mai bune arme de care dispunem.

Reporter: Cum răspundeţi acuzaţiilor că aveţi o agendă politică?

Noi nu cercetăm documente politice. Dar dacă persoanele pe care le anchetăm au o poziţie specială, este interesant pentru noi. Suntem interesaţi de aceia care au o poziţie de conducere sau care sunt reprezentanţi de seamă ai unei instituţii. Dacă sunt numai politicieni, atunci nu este interesant. Am anchetat politicieni din toate partidele, atât din partidele de la guvernare, cât şi din Opoziţie. Aşadar, indiferent de averea, poziţia, valorile politice ale acestora... dacă infracţiunile s-au produs în sfera noastră de jurisdicţie, atunci noi le investigăm.

Reporter: Corupţia face parte din cultura puterii?

E de neînţeles cum unii conducători cred că pot scăpa, în continuare, luând mită. Nu punem beţe în roatele carierei lor. Ei îşi distrug propria carieră comiţând aceste infracţiuni.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne