Comisia Juridică aprobă ridicarea imunităţii lui Şova

Comisia Juridică din cadrul Senatului a dat aviz pozitiv, marţi, în cazul cererii privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova, vizat de un nou dosar de corupţie.
Dan Şova
Dan Şova (Epoch Times România)

Dan Şova a fost invitat la Comisie pentru a-şi studia dosarul, care conţine circa 3.000 de pagini, iar, după câteva ore, social-democratul a fost audiat de senatorii jurişti.

Deşi Şova a negat vehement acuzaţiile care i se aduc, membrii Comisiei au decis să dea aviz favorabil. Decizia Comisiei Juridice a fost luată cu cinci voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Cazul Şova se va tranşa însă în şedinţa plenului Camerei Superioare de miercurea viitoare, raportul Comisiei Juridice având doar rol consultativ.

Amintim că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat joi procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, într-un nou dosar aflat pe rolul instituţiei anticorupţie.

Conform DNA, senatorul a primit circa 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul intervenţiei pe lângă directorul centralei CET Govora SA, astfel încât acesta să încheie un contract de asistenţă juridică cu o societate de avocatură.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus joi punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a directorului general CET Govora, Mihai Bălan, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Mai multe informaţii despre acuzaţiile ce i se aduc lui Dan Şova puteţi citi aici

Dan Şova a scăpat până acum de două ori de arestarea preventivă, Senatul condus de Călin Popescu Tăriceanu respingând de două ori cererea procurorilor DNA în acest sens formulată în dosarul Turceni-Rovinari, dosar în care a fost trimis în judecată şi fostul premier Victor Ponta.