Teodor Mărieş acuză: Generalul Ion Vasilache a îngropat dosarul Revoluţiei [video]

Parchetul Militar a respins plângerea la decizia de clasare a dosarului Revoluţiei, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.
Teodor Mărieş
Teodor Mărieş (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

"Suntem în măsură să vă prezentăm noua rezoluţie a domnului general locotenent Ion Vasilache, şeful Secţiei Parchetelor Militare. Contestaţia noastră a fost respinsă ca inadmisibilă. Ne neagă calitatea noastră de participanţi la Revoluţie", a declarat Teodor Mărieş, subliniind că un astfel de lucru a mai fost făcut "doar de filoruşi, de oamenii Moscovei, cei care şi-au pus epoleţi şi s-au erijat în conducători ai Revoluţiei după 22 decembrie".

Există suficiente probe în dosarul Revoluţiei despre marea diversiune de atunci, susţine Mărieş, menţionând că la dosar există inclusiv 108 jurnale de luptă desecretizate în urmă cu 5 ani "din care rezultă felul în care au acţionat armata sub comandamentul militar superior format din Frontul Salvării Naţionale şi Ministerul Apărării Naţionale, deci la ordin politic, o coabitare perfectă între Ion Iliescu, Măgureanu, Petre Roman, Mazilu şi generalii Stănculescu şi Militaru".

"Este o surpriză pentru noi faptul că, atunci când am cerut redeschiderea acestui dosar, practic când s-a oprit prescrierea în 2004, Asociaţia 21 Decembrie avea calitate. Astăzi, când cerem să nu se claseze acest dosar, nu mai avem calitate. Deci Ion Vasilache se joacă cu calitatea noastră cum vrea el.

De aici se vede reaua intenţie a acestor oameni pentru că nu este posibil să accepţi că Asociaţia 21 Decembrie a redeschis dosarul, că asociaţia a fost promotoarea acţiunilor către CEDO... CEDO ne menţionează în declaraţii, inclusiv în dosarul Mineriadei... şi acum, nu mai avem calitate, ne-am trezit că nu mai avem calitate. În acest fel, Parchetul General a închis definitiv dosarul Revoluţiei", a precizat Mărieş.

În acest context, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie a anunţat că va ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rezoluţia dată de generalul Ion Vasilache.

"Au respins plângerea ca inadmisibilă în principal întemeiată - dacă putem spune aşa, e un nonsens - pe faptul că Asociaţia nu ar fi avut şi calitate de victimă recunoscută de Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a declarat, la rândul său, avocatul Antonie Popescu, acuzând şi el o muşamalizare de tip sovietic a dosarelor Revoluţiei.

Soluţia de clasare a dosarului Revoluţiei este, în viziunea avocatului, o sfidare a CEDO de către şeful Parchetului Militar, Ion Vasilache.

"Paradoxal chiar şi ordonanţa atacată şi comunicatele publice ale parchetelor fac referire la plângerea Asociaţiei 21 Decembrie, la cererile către CEDO formulate de Asociaţia 21 Decembrie" a adăugat avocatul arătând că, prin aceste referiri, parchetele recunosc implicarea şi contribuţia fundamentală a Asociaţiei la împiedicarea soluţionării injuste a dosarelor Revoluţiei.

Oamenii din Sistem

Teodor Mărieş a vorbit şi despre "oamenii din sistemul judiciar", care s-au infiltrat subtil încă din anul 2006 în justiţie, odată cu plecarea procurorului şef Ilie Botoş.

"Primul care s-a infiltrat a fost Robert Cazanciuc, el a fost proiectat lângă dna Kovesi ca purtător de cuvânt. La rândul lui, el a influenţat aducerea lui Tiberiu Niţu. Tiberiu Niţu a influenţat aducerea, printr-un intermediar numit Boştină, pe Ion Vasilache, în prima fază ca să lucreze în aceste dosare, şi, într-o săptămână, a fost investit ca şef al Parchetelor Militare. Deci au fost în gaşcă, probabil îşi doresc să rămână în gaşcă.

Noi clar îi cerem demisia şefului Parchetelor Miliare, cerem din nou demisia Procurorului General Tiberiu Niţu şi, nu în ultimul rând, a agentului guvernamental la CEDO, precum şi a celui care a fost agent guvernamental, şi mă refer aici la Horaţiu Radu. Ei sunt sfătuitori ai lui Ion Vasilache. Acest Horaţiu Radu este astăzi la Curtea de Justiţie a UE, deci a fost promovat de la CEDO. Este extrem de grav ce au făcut aceşti oameni prin faptul că influenţează şi prin faptul că acest Horaţiu Radu şi-a permis să ţină mai bine de 6 luni documentele care au fost trimise de Parchetul General către MAE, pentru a ajunge la CEDO", a precizat Mărieş.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie susţine că l-a prins pe Horaţiu Radu "cu hoţia, cu ascunzişul, cu tăinuirea acestor probe în MAE" şi după un dialog foarte dur pe care l-a avut cu el a recunoscut în faţa ministrului de atunci – Cristian Diaconescu – "Da domnule ministru, le avem aici".

"Reacţia lui Cristian Diaconescu a fost: "Cum îţi permiţi să ţii documentele atâta timp aici?! Mâine le dai drumul". Deci el l-a minţit pe ministru, inclusiv pe preşedintele ţării, pe toată lumea şi bineînţeles Curtea, şi nu de puţine ori opinia publică a declarat că el şi-a făcut datoria. Permanent spunea "Ne-am făcut datoria, am trimis totul la Curte". În unul din drumurile pe care le-am făcut, în perioada grevei foamei, la CEDO am reuşit să am un dialog cu grefierul şef al Secţiei a 3-a. Într-o discuţie mi-a spus că nu avem nicio filă a dosarului Revoluţiei aici la CEDO, iar dimineaţă ne-am întâlnit şi mi-a remis o hârtie, un document oficial din care reiese că CEDO nu deţine nici măcar o filă a dosarului, timp în care acest agent guvernamental spunea "Am trimis tot, am făcut tot", a adăugat Mărieş.

Întrebat ce interes avea demnitarul respectiv, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie a replicat: "Interesul găştii de la Moscova, că altul nu putea să aibă. Nu ştiu dacă tatăl sau bunicul său au venit pe tancurile sovietice sau care este motivul..."