Kovesi cere reţinerea şi arestarea lui Dan Şova

Senatorii urmează să fie chemaţi, pentru a treia oară, să dea undă verde arestării lui Dan Şova, pus joi sub acuzare într-un nou dosar.
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, relatează Agerpres.

Reamintim că Dan Şova a fost pus astăzi sub acuzare, pentru trafic de influenţă, într-un nou dosar aflat pe rolul instituţiei anticorupţie. Conform DNA, senatorul a primit circa 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul intervenţiei pe lângă directorul centralei CET Govora SA, astfel încât acesta să încheie un contract de asistenţă juridică cu o societate de avocatură.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus joi punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a directorului general CET Govora, Mihai Bălan, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Mai multe informaţii despre acuzaţiile ce i se aduc lui Dan Şova puteţi citi aici

Dan Şova a scăpat până acum de două ori de arestarea preventivă, Senatul condus de Călin Popescu Tăriceanu respingând de două ori cererea procurorilor DNA în acest sens formulată în dosarul Turceni-Rovinari, dosar în care a fost trimis în judecată şi (acum fostul) premier Victor Ponta.