Lacul Snagov, poluat. Cea mai mare şi vizibilă deversare de excremente din ultimii 10 ani [video]
alte articole
Fundaţia Snagov trage un semnal de alarmă privind poluarea Lacului Snagov, publicând şi un material video în acest sens. În speţă, este vorba despre cea mai mare şi vizibilă deversare de excremente în apele lacului, din ultimii 10 ani, care se poate vedea în zona Coada Linţii (dintre Snagov sat şi Ghermăneşti).
Cei de la Fundaţia Snagov anunţă că „administratorul pretins al lacului este Primăria Snagov, în baza HG ilegal din vremea lui Truică”, iar administratorul real ar fi Apele Române.
„Cea mai mare şi vizibilă deversare de excremente în lacul Snagov din ultimii 10 ani. În zona 'Coada Linţii' (dintre Snagov sat şi Ghermăneşti).
Şi pentru că (acum) se ştie că nu mai reacţionează nimeni ...
Administrator pretins al lacului: Primăria Snagov (în baza HG ilegal din 'vremea' lui Truică). Administrator real: Apele Române (dar care au nevoie de datele riveranilor de la Primăria Snagov - care nu sunt date de aceasta şi de aceea nici nu se încasează taxa de închiriere de luciu de apă de 15 lei/mp/an de la sute de riverani de peste 10 ani şi ANAF ar trebui să se sesizeze de paguba de peste 1 milion de euro (da şi DNA)..:
Responsabil Biodiversitate ANANP (care pri HG78/2018 a preluat custodia de la voluntarul Fundaţia Snagov dar în 1 an nu a ajuns măcar odată la Snagov).
# Fundaţia Snagov sesizează pe: PTNS Poliţia Transporturi Navale Snagov care au jurisdicţie pe lac dar şi 5m pe mal şi care pot legitima şi chiar găsi locul deversării. ANANP. Apele Române. Primăria Snagov (care în UAT şi prin legea 215 - chiar au responsabilităţi pe parte de mediu). Garda de Mediu. Jandarmeria. Toţi aceştia având obligaţii legale clare (le-am mai prezentat şi în paginile site-ului Fundaţia Snagov.
# Fundaţia Snagov continuă să primească sesizări despre abuzuri din Zona Snagov - pentru că tot încearcă şi mai şi rezolvă câte ceva ...
Notă: actuala guvernare a eliminat toate ONG-urile (voluntari!) din rolul de custode / administrator pri. HG78/2018 (declarată neconstituţională de CCR) pentru că aceştia făceau prea multe sesizări de abuzuri şi se opuneau distrugerilor marilor corupţi. (La Snagov - Fundaţia Snagov a făcut peste 40 de plângeri penale - niciuna rezolvată real de autorităţile abilitate/ dar am fost atacaţi, răsturnaţi în lac, ni s-a găurit ambarcaţiunea şi spart geamul la maşina, agresări şi voluntarii etc. Şi acum cei care au făcut şi vor să facă abuzuri sunt siguri că nu îi va mai deranja nicio autoritate)”, au scris, marţi, cei de la Fundaţia Snagov pe pagina de socializare.