"La prezidenţiale este ca în fotbal" - Victor Ponta

Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Cu o zi înainte de reuniunea liderilor USL de luni, premierul Ponta anunţa public că "nu este nicio tensiune" între el şi Crin". Tensiuni sunt numai în dl Antonescu personal, deşi nu are motive, premierul nu îl va concura la prezidenţialele din 2014, a declarat Ponta duminica într-o intervenţie telefonică la RTV.

Regretând faptul că Antonescu îşi îndreaptă tirul împotriva sa, premierul declara că totuşi înţelege de ce este criticat: este singurul din ţară care face totuşi ceva şi atunci "firesc" că este criticat:

"Nu e nicio tensiune. Este o tensiune, şi o văd şi eu ca şi dumneavoastră la televizor, în apariţii publice, a domnului Antonescu legat de candidatura domniei sale, dar îşi îndreaptă tirul în mod greşit asupra mea. Eu trebuie să-l ajut, nu-l încurc în niciun fel. Eu sunt ţinta şi pentru Traian Băsescu şi pentru Crin Antonescu şi bănuiesc că fiecare candidat de anul viitor va da ... în guvern. Până la urmă, e oarecum natural. Eu sunt cel care fac, ei sunt cei care vorbesc şi atunci ce să facă, despre ce să vorbească? Mă critică pe mine. E un lucru care, repet, până la un punct, mi se pare firesc", a spus Ponta.

Întâlnirea USL de luni: nimeni nu cere socoteala nimănui

Abordând subiectul reuniunii conducerii USL de luni, care este văzută de către presă drept o întâlnire de "răscruce" în care se va decide dacă se rupe să nu se rupe USL, după ce vineri Antonescu l-a criticat în mod făţiş pe Ponta pentru ingerinţe în justiţie, premierul Victor Ponta a afirmat că şedinţa USL va fi una absolut obişnuită şi nu aşteaptă nici un fel de explicaţii de la co-abitantul său de coaliţie, Crin.

"Mâine avem şedinţă obişnuită a USL, sunt câteva priorităţi parlamentare pe care trebuie să le discutăm. Ca să fiu foarte sincer, eu, cel puţin, nu aştept niciun fel de explicaţie de la domnul Antonescu. Dacă, sigur, vom discuta la USL ce planuri mai are domnia sa, sigur că discutăm. Dar eu nu mă duc la USL ca să cer explicaţii. Nici vorbă. Mă duc la USL ca să discutăm ce avem de făcut săptămâna viitoare în Parlament şi, mă rog, proiectele noastre comune. (...) Noi am avut nişte congrese în care am desemnat un candidat la prezidenţiale şi unul la funcţia de prim-ministru. Dacă este nevoie să schimbăm ceva, la cererea colegilor de la PNL, o să discutăm, dar, sincer, nu ştiu şi nu văd în acest moment despre ce este vorba", a spus premierul, citat Agerpres.

Totuşi, premierul nu s-a putut abţine să nu remarce că, în opinia sa, conferinţa de presă de vineri a liderului PNL, a fost totuşi "năucitoare".

"Ieşirea de vineri a fost cel puţin năucitoare, ca să folosesc un termen aşa... Nu a înţeles nimeni nimic vineri, nici de la noi, nici de la PNL", a spus copreşedintele USL.

La prezidenţiale ca în fotbal, Antonescu e mai bun, poate doar Dan Diaconescu să îl poată surclasa

Întrebat ce părere are despre afirmaţiile făcute duminică la protv de Antonescu, care a declarat că, deşi Ponta ar fi un candidat redutabil la prezidenţiale, totuşi el, Crin Antonescu, este "mai bun" şi acest lucru se va vedea dacă se vor confrunta la prezidenţialele de anul viitor, premierul a declarat că... la alegeri este că în fotbal: cel mai bun e cel ce intra pe teren deci da, Antonescu are dreptate, este un mai bun! Poate doar... Dan Diaconescu să îl poată surclasa.

"Este că la fotbal: cel care joacă este mai bun totdeauna decât cel care nu intră pe teren. Deci sigur este mai bun, că eu nu candidez. Important este să fie mai bun - şi eu cred că este mai bun - decât, nu ştiu, Emil Boc, Elena Udrea, cei care vor candida din partea..., mă rog, Dan Diaconescu", a arătat Ponta.

Premierul a comentat şi ameninţarea "voalată" a lui Crin care îşi avertiza ieri la Pro Tv partenerii de de guvernare că, dacă vor veni cu un candidat propriu la prezidenţiale, fie el Ponta sau altcineva şi îşi doresc că USL să nu se rupă după aşa un gest, să fie conştienţi că vor trebui să cedeze funcţia de prim-ministru către PNL. Întrebat de reporter cum vede problema, Ponta a ţinut să reitereze că el nu va candida la prezidenţiale, nu ştie dacă PSD vizează un alt membru de partid care sa îl concureze pe Crin însă, el, Victor Ponta vrea să fie premier:

"(...) Eu am spus foarte clar - şi asta am spus în faţa congreselor reunite ale PSD, PNL, PC - că vreau să candidez la funcţia de prim-ministru, după cum ştiţi am şi obţinut-o cu sprijinul USL iniţial, după aceea, în decembrie, prin votul popular. Am nişte lucruri de făcut până în 2016 şi deci eu nu intru în discuţia asta [prezidenţiale]. Dacă este un alt lider PSD care să aibă şanse mai mari decât domnul Antonescu la prezidenţiale, nu ştiu, pentru că nu am măsurat niciodată, sociologic vorbind, aşa ceva", a arătat preşedintele PSD.

Mâna care scoate din foc castanele PSD

Tot duminică, când Ponta anunţa că (el personal) nu îi va cere explicaţii lui Antonescu şi că şedinţa USL de azi va fi una "obişnuită", Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD declara tot duminică, în aceeaşi zi cu premierul, că luni va avea loc o şedinţă a USL, la ora 10.00, în care "trebuie discutate criticile aduse de Crin Antonescu premierului Victor Ponta şi PSD, precum şi proiectele mari ale Uniunii, precum Constituţia, regionalizarea şi descentralizarea

Întâlnirea nu va fi una "de rutină", a afirmat Dragnea, căci în ultimul timp "s-au făcut tot felul de afirmaţii în spaţiul public, în care s-au pus sub semnul întrebării câteva din proiectele mari ale USL: regionalizarea, descentralizarea, Constituţia, obiective pe care trebuie să le ducem la capăt", a afirmat duminică Dragnea, la B1 Tv.

Vice premierul Dragnea şi-a mai exprimat speranţa că şedinţa de luni va limpezi lucrurile în cadrul USL. "Trebuie să lămurim lucrurile.(...) Sper să nu mai fie nevoie de o altă întâlnire ca să stabilim direcţia în care mergem cel puţin în ceea ce priveşte aceste obiective majore", a declarat mâna dreaptă a lui Ponta, în guvern şi în partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne