La Chişinău a avut loc şedinţa comună a comisiilor parlamentare juridice din R. Moldova şi România

Laura-Iuliana Scântei şi Olesea Stamate (parlament.md)
Tatiana Chiriac
10.02.2022

La Chişinău a avut loc joi, şedinţa comună a Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului Republicii Moldova şi Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Subiectele discutate între oficiali au vizat reformarea sistemului de justiţie din R. Moldova, lupta cu corupţia, instruirea specialiştilor din domeniul dreptului, în mod special profesionalizarea magistraţilor şi a personalului auxiliar. În acest context, a fost subliniată importanţa transferului de experienţă din partea României.

Olesea Stamate a salutat vizita oficialilor români în R. Moldova, exprimând interes pentru dinamizarea contactelor interparlamentare la toate nivelurile, inclusiv pe platforma comisiilor de profil.

”Exprimăm recunoştinţă statului român pentru sprijinul constant de-a lungul anilor şi mizăm în continuare pe o colaborare dinamică. România este un partener de încredere, care oferă sprijin în procesul de reformare a justiţiei şi altor domenii importante pentru R. Moldova”, a declarat preşedinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

La final, Laura-Iuliana Scântei, preşedinta Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României, a dat asigurări că România va continua să sprijine autorităţile de la Chişinău în eforturile de dezvoltare a Republicii Moldova.

Oficialii au pledat pentru intensificarea cooperării moldo-române, astfel încât urmează a fi stabilită o nouă şedinţă comună a comisiilor de profil, unde vor fi abordate acţiuni concrete menite să aducă rezultate pozitive în beneficiul ambelor ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor