Măsuri noi de susţinere a cetăţenilor RM. Premierul: Nu vom permite unui grup restrâns de interese să ne saboteze eforturile

Natalia Gavriliţa, premierul R. Moldova
Natalia Gavriliţa, premierul R. Moldova (gov.md)

Indiferent de hotărârea pe care o va lua ANRE referitor la solicitarea MoldovaGaz, pentru consumatorii casnici tariful pentru primii 150 de metri cubi consumaţi nu se va schimba, a decis Guvernul de la Chişinău, premierul Natalia Gavriliţa menţionând că se va rămâne la mecanismul în care primii 50 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 de metri cubi, până la 150, vor costa 7,9 lei.

Mai mult, Guvernul va veni cu programe de compensaţii şi pentru anumiţi agenţi economici – vor fi susţinute întreprinderile consumatoare de gaz care produc bunuri de primă necesitate - pâine, lapte, alte alimente - şi companiile mici şi mijlocii consumatoare de gaze naturale.

„Luăm în calcul şi alte programe care ar putea duce la creşterea puterii de cumpărare a unor categorii de angajaţi şi pentru familiile vulnerabile”, a adăugat prim-ministrul.

În acelaşi timp, Natalia Gavriliţa a notat că securitatea şi eficienţa energetică trebuie să devină o prioritate pentru companii, autorităţi centrale şi locale, proiecte.

În altă ordine de idei, şefa Executivului a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre creşteri nejustificate ale preţurilor de pe piaţă, dictate de monopoluri sau înţelegeri de cartel.

„Vreau să fie clar: nu Guvernul şi nu Parlamentul creşte preţurile. Dimpotrivă, Guvernul face tot posibilul ca să protejeze cetăţenii de scumpiri. Şi întreprindem măsuri pentru ca această criză să afecteze într-o măsură mai mică cetăţenii. Guvernul va fi în continuare alături de oameni şi nu va permite unui grup restrâns de interese să ne saboteze eforturile”, a concluzionat Natalia Gavriliţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe