România plagiatorilor. Emilia Şercan: „M-am dumirit cum stă treaba cu Vasile Dîncu”

Jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru implicarea sa în deconspirarea "înalţilor" plagiatori ai ţării, s-a lămurit "cum stă treaba" cu fostul vicepremier Vasile Dîncu.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

În perioada în care a condus Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat al Academiei Naţionale de Informaţii a SRI s-au produs cele mai multe plagiate dovedite dintr-o instituţie academică din România, a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"M-am dumirit cum stă treaba cu Vasile Dîncu, care zicea sus şi tare că nu a fost directorul Şcolii Doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii a SRI. E drept, nu a fost seful Şcolii Doctorale, ci a fost timp de patru ani (2011 - 2015) directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat, care înseamnă organismul de conducere al unei şcoli doctorale", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, funcţia de director al şcolii doctorale este echivalentă cu cea de director de departament, pe când cea de director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat este, potrivit legislaţiei, echivalentă cu cea de prorector.

"O poziţie echivalentă cu cea de prorector la Academia SRI, pe vremea bunului său prieten Maior, parcă îl coafează mai bine pe domnu' Dîncu. Ce nu îl coafează, însă, este că în perioada în care a condus CSUD, la ANI a SRI s-au produs cele mai multe plagiate dovedite dintr-o instituţie academică din România".