În ciuda acuzaţiilor de plagiat, Bogdan Licu primeşte un nou mandat de adjunct al Procurorului General

Deşi este acuzat că şi-a plagiat doctoratul sub coordonarea generalului Gabriel Oprea, doctorat la care de altfel a şi încercat să renunţe, Bogdan Licu a fost numit pentru un nou mandat de adjunct al Procurorului General.
Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Bogdan Licu în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de trei ani, reiese dintr-un comunicat remis vineri de Administraţia Prezidenţială.

În acelaşi timp, şeful statului a numit-o şi pe Laura Oprean, tot pentru trei ani, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului General.

Reamintim că Bogdan Licu a fost cel care, în luna aprilie, a dispus redeschiderea dosarului Revoluţiei. Decizia a fost confirmată ulterior de Înalta Curte, dosarul Revoluţiei reintrând pe rol.

Tot Bogdan Licu este cel care s-a aflat în centrul unui imens scandal de plagiat şi chiar a solicitat, în luna martie a acestui an, să-i fie retras titlul de doctor.

În 2015, au apărut două investigaţii separate semnate de jurnalistele Emilia Şercan şi Sidonia Bogdan din care reiese că Bogdan Licu şi-ar fi plagiat teza de doctorat scrisă sub coordonarea lui Gabriel Oprea, şi el posesorul unui verdict oficial de plagiat. Mai bine de jumătate din teza lui Licu ar fi plagiată, inclusiv un capitol întreg din cartea judecătorului Cristi Danileţ.

De cealaltă parte, Bogdan Licu se declară nevinovat şi susţine că, dacă se va dovedi că a plagiat, va demisiona pe loc din orice funcţie ar ocupa.

"Eu consider şi am spus că nu am plagiat în acea teză de doctorat. Am fost întrebat de ce am cerut la începutul lunii martie renunţarea la titlul de doctor, pentru că în viaţa fiecăruia vine la un moment dat un moment de analiză asupra lucrurilor făcute sau nefăcute. Fiind pusă această problemă foarte intens în media asupra lucrărilor de doctorat, mi-am revăzut şi eu lucrarea şi vă spun că nu am plagiat.

Aceasta este opinia mea, am indicat toţi autorii la subsol, nu există pagină fără note de subsol. Nu consider că am plagiat, din punct de vedere obiectiv nu am niciun element din partea niciunei instituţii. Dacă s-ar dovedi că s-a plagiat, îmi dau demisia din funcţie, orice funcţie - delegată, numită", a declarat recent, în faţa CSM, Bogdan Licu.

Până acum, nu avem încă un verdict oficial din partea Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare în cazul său.