"Doctori în impostură". Şercan: Avem o puzderie de hoţi intelectuali în funcţii. Ponta a normalizat această idee

Avem o puzderie de hoţi intelectuali în funcţii. Enumeraţi-i singuri, pentru că sunt atât de mulţi, încât s-ar putea să nu mai plec din faţa computerului vreo oră dacă aş sta să îi înşir aici, a comentat, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta s-a ţinut cu dinţii de scaun, în ciuda scandalului de plagiat, normalizând astfel ideea că poţi sta în funcţie deşi eşti hoţ, a apreciat jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru implicarea sa în deconspirarea înalţilor demnitari care şi-au obţinut doctoratele prin furt intelectual.

"Monica Crowley, propusă de Donald Trump consilier pe politică externe şi director de comunicare strategică în Consiliului Naţional de Securitate, a fost acuzată recent că a plagiat în teza de doctorat şi într-o carte. Monica Crowley a anunţat aseară că renunţă la funcţie. Asta se întâmplă într-o ţară civilizată.

Eşti acuzat că ai furat, pleci din funcţie, nu mai aştepţi verdictul vreunui comitet sau al unei comisii. Pleci. Aşa au plecat din funcţii şi Theodor zu Guttenberg, ministrul Apărării în Germania, sau Anette Schavan, ministru al Educaţiei în Germania, după acuzaţii de plagiat în tezele de doctorat", a precizat Emilia Şercan.

Pe de altă parte, jurnalista remarcă faptul că, la noi, fostul premier Victor Ponta s-a ţinut de scaun cu dinţii, astfel că a normalizat ideea de a sta în funcţie deşi eşti hoţ.

"Şi uite aşa, avem puzderie de hoţi intelectuali în funcţii. Enumeraţi-i singuri, pentru că sunt atât de mulţi, încât s-ar putea să nu mai plec din faţa computerului vreo oră dacă aş sta să îi înşir aici", a adăugat Emilia Şercan.