Ciuvică nu se lasă. Contestă decizia de neplagiat în cazul doctoratului lui Kovesi

Deloc mulţumit de decizia de neplagiat pronunţată de CNATDCU în cazul doctoratului şefei DNA, Mugur Ciuvică contestă verdictul dat de specialişti.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Preşedintele Grupul de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică a contestat decizia prin care CNATDCU a stabilit că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza sa de doctorat. Contestaţia a ajuns la CNATDCU şi urmează să fie analizată de o comisie de 3 membri, diferiţi de cei care au analizat iniţial lucrarea, a confirmat pentru hotnews.ro vicepreşedintele CNATDCU Marius Andruh.

Componenţa comisiei urmează să fie aprobată de Consiliul General iar raportul comisiei va fi votat, la final, de Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Reamintim că la începutul lunii decembrie, Consiliul General al CNATDCU a decis că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea sa. Practic, membrii consiliului au susţinut că procurorul şef al DNA nu şi-a plagiat teză de doctorat, preluând fără citare adecvată doar 4% din lucrare.

"Comisia de lucru a constatat că teza expertizată prezintă reluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform limbajului academic. Aceste împrumuturi neautorizate pot constitui fapte de plagiat. Pasajele care pot cădea sub calificarea legală română de plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce reprezintă aproape 4% din teză. Deci, se constată o culpă în construcţia demonstraţiei tezei însă circumstanţele specifice trebuie luate în cauză pentru a determina sancţiunea.", a arătat CNATDCU.

În aceeaşi zi, Mugur Ciuvică a anunţat că intenţionează să conteste decizia de neplagiat pronunţată în cazul procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, catalogând decizia de neplagiat drept o "ruşine".

Lucrarea de doctorat a şefei DNA a intrat în prim planul atenţiei publice după ce fostul deputat - acum fugar - Sebastian Ghiţă, titular al mai multor dosare penale, s-a 'autodenunţat' la Parchetul General, susţinând că, alături de înalţi demnitari în stat, a ajutat la muşamalizarea faptului că Laura Codruţa Kovesi a plagiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne