Klaus Iohannis şi-a depus marţi demisia din funcţiile publice deţinute în Sibiu

Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Klaus Iohannis
Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele ales Klaus Iohannis şi-a depus marţi demisia din toate funcţiile publice deţinute în Sibiu, inclusiv cea de reprezentant în AGA a societăţii comerciale SC APĂ CANAL SA Sibiu, vizată de procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, informează Agerpres.

"Subsemnatul, Klaus Werner Iohannis, (...) începând cu data de 02 decembrie 2014, demisionez din calitatea de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară APĂ Sibiu, reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC APĂ CANAL SA Sibiu, din calitatea de membru în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, precum şi din orice altă funcţie publică pe care o deţin sau pentru care am fost mandatat de Consiliul Local al Municipiului Sibiu/Municipiul Sibiu. Vă mulţumesc pentru colaborare!", este textul demisiei lui Klaus Iohannis, acceptată marţi de consilierii municipali din Sibiu.

Amintim că, tot marţi, preşedintele ales şi-a depus şi mandatul de primar al municipiului Sibiu.

Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, în aprilie 2013, pe motiv că deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

Dosarul liderului PNL a ajuns la instanţa supremă după ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. O lună mai târziu, ÎCCJ a admis, în principiu, judecarea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate în dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va începe pe 14 ianuarie, când însă preşedintele ales va beneficia de imunitatea conferită de funcţia pe care o va deţine.