Băsescu: "Vom avea alegeri anticipate dacă domnul Iohannis pierde acest proces"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi seară, în cadrul unei emisiuni a postului B1 TV, că în situaţia în care Klaus Iohannis va fi ales preşedinte al ţării iar ulterior ANI îl va declara incompatibil, se vor impune alegeri anticipate pentru Cotroceni:

„Suntem într-o situaţie destul de grea. La Iohannis este marele semn de întrebare. Va fi sau nu incompatibil? Ce pot să vă spun este că în aceeaşi speţă singura curte de apel care a spus că este incompatibil este Curtea de Apel Alba. Deci vom avea alegeri anticipate dacă domnul Iohannis pierde acest proces. Mandatul său încetează dacă va fi declarat incompatibil”, a explicat şeful statului, citat de B1 TV.

Preşedintele a mai adăugat că nici premierul Victor Ponta şi nici Iohannis nu întrunesc condiţiile pentru a fi aleşi pentru suprema funcţie în stat:

„Niciunul din aceşti doi candidaţi nu îndeplineşte condiţiile să fie preşedinte. Ponta este un fost ofiţer SIE care nu şi-a declarat apartenenţa. O fi fost ofiţer să rezolve o afacere la Parchetul General că prea a fost făcut brusc procuror. Tot acest Ponta este omul despre care nu ştim dacă are masterat la Catania, a fost în Cv, pe urma a dispărut, doctoratul este plagiat, identitatea lui din 1997-2001 este incerta. Este altceva decât este în realitate. şi-a apărat toţi corupţii până acum. Toţi candidaţii ies şifonaţi dacă ne uităm cu atenţie la el, fie că vorbim despre Ponta, Iohannis” a mai spus Traian Băsescu.

În ceea ce o priveşte pe prezidenţiabila Elena Udrea, "sifonată" şi ea după ce în presă au apărut imagini care o înfăţişează făcând shopping la Paris cu procurorul şef DIICOT, şeful statului a afirmat că fotografiile apărute în presă arată clar implicarea serviciilor în campania electorală, iar "lucrurile nu vor rămâne aşa":

"Ce s-a întâmplat azi e din nou o probă că serviciile secrete sunt implicate şi vă asigur că voi analiza cu toată seriozitatea, iar cine crede că m-am culcat acasă şi aştept finalul mandatului se înşeală.", a afirmat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne