Klaus Iohannis: "Am câştigat! Ne-am luat ţara înapoi"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Klaus Iohannis a postat duminică seara, pe Facebook, o imagine cu mesajul "Am câştigat! Ne luăm ţara înapoi".

Candidatul ACL la prezidenţiale a transmis: "România nu se opreşte dincolo de graniţe. România este o stare de spirit şi o credinţă. Gândurile noastre sunt alături de voi, cei care aţi îndurat dispreţul şi ploaia, frigul şi nedreptatea. Seara aceasta vă aparţine! România merită votul vostru!"

Iohannis a mai adăugat că "în această noapte, datorită vouă, începe o altfel de Românie. România pe care ne-o dorim nu este nici una a conflictului, nici una a răzbunării. Votul şi cuvântul vostru au pus temelia ei. Haideţi ca prima cărămidă pe care o aşezăm pe acest edificiu să fie una trainică! Votul nostru a fost şi rămâne unul pentru raţiune, pentru dialog şi responsabilitate. Avem ocazia de a-l demonstra şi în fapte!

Prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, şi-a recunoscut înfrângerea. Duminică seara, la ieşirea din sediul PSD, Ponta le-a transmis românilor că le mulţumeşte că au ieşit la vot, şi a informat presa că l-a sunat pe rivalul său, Klaus Iohannis, pentru a-l felicita pentru victorie.

Totodată în încercarea de a liniştii spiritele, Ponta a declarat că "Ne vom face datoria faţă de ţară", afirmând şi că oamenii care au ieşit în stradă nu au pentru ce să protesteze.

"Suntem o ţară democratică, aşa cum eu accept rezultatul sper sa îl accepte şi cei care protestează, nu au pentru ce să protesteze", a mai spus Ponta.