Votul din Diaspora: "Coadă infernală" la Torino

Alegeri Prezidentiale în Torino, 16 noimebrie 2014
Alegeri Prezidentiale în Torino, 16 noimebrie 2014 (Adrian Circiag / facebook)

Problemele de vot continuă şi la Torino, iar cetăţenii români stabiliţi în străinătate pun în continuare imagini pe reţele de socializare. Un cetăţean român stabilit în Italia scrie la materialul video postat de el pe youtube:

"Vreau să ajut la conturarea imaginii din diaspora, localitatea Torino, unde am plecat să votez împreună cu familia la ora 5:30 pentru că locuiesc în provincie la vreo 60 km de Torino. Când am ajuns, în jur de 6:30, coadă infernală; luând contact apoi cu cei de la coadă, am văzut persoane foarte curajoase, dârze şi mândre ca să-şi exprime votul, erau în jur de 1500 de oameni. Am reuşit, lăsând soţia la coadă, să filmez câteva imagini pe care doresc să le împart cu toţi românii de pretutindeni. Este mai rău ca data trecută, în primul tur, acum s-au strâns mai mulţi, cred că peste 3000 de votanţi români la ora actuală 11:00, o RUSINE de nedescris!..."

Duminică, deputatul de Diaspora, Ovidiu Raeţchi, a declarat că participarea la vot a românilor de peste graniţe este blocată în mod intenţionat de către MAE, pentru a avantaja PSD, adăugând că familiile din ţară ale cetăţenilor din Diaspora îşi pot "răzbuna" apropiaţii, ieşind să voteze.

"Vorbim în zadar, de luni de zile, explicând că singura soluţie era suplimentarea semnificativă a secţiilor de votare. În schimb, am primit doar minciuni ale unor servanţi politici: alte state nu permit, BEC interzice, sunt de vină elemente provocatoare"