Românii cer prelungirea programului de vot în diaspora sau demisia guvernului Ponta

Coadă la votare în Londra, 16 noiembrie 2014.
Coadă la votare în Londra, 16 noiembrie 2014. (Robert Willy Toperter)

Nemulţumiţi de faptul că prietenii şi rudele lor din diaspora stau ore în şir la cozi în faţa secţiilor de votare, în frig şi în ploaie, români din ţară au făcut o petiţie online prin care cer prelungirea programului de vot în diaspora. În cazul în care programul nu va fi prelungit, oamenii cer ca guvernul Ponta să îşi dea demisia:

"Cerem prelungirea programului de vot cât este nevoie pentru a putea vota şi ultima persoană care doreşte să îşi exercite acest drept.

Dacă ne refuză acest drept, solicităm imperios demisia premierului Ponta, plătit din bani publici şi a tuturor miniştrilor săi, care în acest moment nu iau nicio poziţie pentru a ne apăra drepturile.

Când urmăresc încasarea taxelor de la populaţie, Guvernul se mobilizează exemplar, dar când este vorba de a asigura drepturile cetăţenilor, Guvernul doarme.

Am semnat peţiţii, am ieşit în stradă, am scris scrisori! S-au făcut că nu ne aud.

Haideţi să le dăm această ultimă şansă în al 24-lea ceas să îşi amintească faptul că puterea lor vine de la noi şi putem să o luăm înapoi!", este textul petiţiei, postată la http://www.petitieonline.com/prelungirea_programului_de_vot_sau_demisia_lui_ponta_şi_guvernul

Reamintim că românii din diaspora leşină pe la cozi în faţa puţinelor secţii de votare care le-au fost puse la dispoziţie de către Guvern. Deşi experienţa primul tur de scrutin a demonstrat că numărul de secţii de vot este mult prea mic faţă de afluxul de alegători care vor să-şi exprime opţiunea electorală, MAE a refuzat obstinat să deschidă secţii noi, invocând varii chichiţe legislative, demontate invariabil de Biroul Electoral Central.

Urmarea a fost că în capitalele ţarilor europene, în faţa ambasadelor, consultatelor etc. s-au format cozi nesfârşite de oameni care aşteaptă în frig şi ploaie să poată vota, mulţi dintre ei riscând ca secţiile de votare să se închidă în faţa lor la ora 21, exact cum s-a întâmplat pe 2 noiembrie. Căci MAE a refuzat nu doar să deschidă noi secţii ci şi să prelungească programul de vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne