Kissy către europeni: nu trataţi Marea Britanie ca pe un deţinut fugar

Brexitul a generat vâlvă şi nelinişte în Europa şi în alte locuri ale lumii, politicieni de toate culori manifestându-şi fie suportul, fie opoziţia faţă de această mişcare. Fostul secretar de stat Kissinger a îndemnat ca UE să nu întoarcă spatele Marii Britanii şi să coopereze cu aceasta.
Henry Kissinger, fost secretar de stat american. (Captură Foto)
Andrei Popescu
30.06.2016

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger, în vârstă de 93 de ani, a declarat după votul privind ieşirea Marii Britanii din UE că este în interesul blocului ca această ţară să nu sufere pentru decizia luată.

“UE nu ar trebui să trateze Marea Britanie că pe un evadat dintr-o închisoare, ci ca pe un potenţial compatriot”, a precizat el.

Kissinger a declarat că, pedepsirea Marii Britanii nu va ajuta cu nimic la rezolvarea unor probleme precum: modalitatea de operare a monedei euro în absenţa unei politici fiscale comune în rândul unor ţări cu capacităţi economice diferite; sau cum se poate defini o uniune a cărei abilitate de a stabili strategii politice comune rămâne cu mult în urma capacităţilor sale economice şi administrative”.

Controversatul om politic a susţinut că Marea Britanie ar trebui să prezinte conceptul de autonomie prin acceptarea cooperării.

El a mai declarat că votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) ar putea fi un bun catalizator pentru ca Europa să se uite la problemele sale cu imigraţia, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care britanicii au susţinut Brexitul în referendumul de săptămâna trecută.

În plus, Kissinger a mai precizat că alianţa dintre Marea Britanie şi SUA este inestimabilă şi că cele două state trebuie să continue să lucreze împreună.

“Acea relaţie specială este necesară pentru ca lumea Atlantică să treacă peste criza actuală”, a declarat fostul secretar de stat american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor