Kim Jong-un îşi invită supuşii să mănânce carne de câine bine bătut

Nord coreenii au fost loviţi de mai multe ori de perioade de foamete cruntă, care au făcut milioane de victime, mai ales printre copii. Mai nou, preaiubitul conducător al celui mai subalimentat popor din lume îşi invită supuşii să mănânce câinii de pe stradă - dacă mai găsesc.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

Cum se combate foametea în Coreea de Nord? Regimul lui Kim Jong-un a promovat – şocând, încă o dată - o campanie în care cere cetăţenilor să mănânce carne de câine.

Incapabil să ofere poporului altceva decât teroare şi doctrină comunistă, guvernul de la Phenian încearcă să convingă oamenii să consume "carne de câine, deoarece conţine mai multe vitamine decât carnea de pui, de vită sau de porc".

Ceea ce nu spune campania paranoicului regim comunist nord coreean, este că animalele de fermă sunt practic imposibil de găsit în Coreea de Nord, din cauză că oamenii le-au mâncat pe toate, de-a lungul anilor.

Campania de eradicare a patrupedelor este doar o mişcare disperată a unei dictaturi izolate, care încearcă să mascheze condiţiile groaznice în care îşi ţine propriii supuşi vorbind despre virtuţile cărnii de câine, precum şi ale organelor celui mai bun prieten al omului.

Dar oroarea nu se opreşte aici: reclamele făcute de regimul comunist la radio şi televiziune sugerează omorârea câinilor prin bătaie, pentru a obţine o carne mai bună, conform Korean Times.

Deşi regimul este comunist - deci certat cu orice tradiţii - cultura asiatică antică, ce permite consumul cărnii de câine, este folosită după voie, dacă serveşte intenţiilor Partidului. Campania împotriva patrupedelor aminteşte proverbe tradiţionale, cum ar fi acela care spune că o singură bucată de carne de câine este mai sănătoasă decât cel mai bun medicament.

Consumul de carne de câine în lume

Consumul cărnii de câine este un obicei foarte răspândit în unele ţări din Asia. Carnea este considerată o delicatesă, se crede că are proprietăţi vindecătoare şi există credinţa populară conform căreia pe timpul iernii încălzeşte organismul: ceea ce a condus la o creştere a pieţei negre pe scară largă (mulţi dintre câini provin de pe străzi, alţii sunt crescuţi în mod ilegal, sau furaţi din gospodăriile oamenilor).

Carnea de câine nu se consumă numai în Coreea de Nord, ci, de asemenea, în Vietnam, Tailanda, India, Indonezia, Filipine, China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură