Kido, motanul care te bate la alba-neagra.

Kido
Kido (YouTube)

Dacă nu credeţi că pisicile sunt foarte inteligente, video de mai sus vă poate convinge.

Kido este un motan care îşi foloseşte calităţile sale pisiceşti auditive fine să-şi întreacă stăpâna la jocul clasic „shell game”, un joc în care ghiceşte în care pahar se află bila ascunsă.

Pisica a ghicit de fiecare dată unde se află bila, chiar şi când stăpâna a trecut de la un nivel superior, de la trei, la patru pahare.

Kido stă liniştit, cu un aer de superioritate am putea spune şi aşteaptă ca stăpâna lui să îşi facă numărul. Urechile care se mişcă mai mult decât o face privirea lui, ne arată încă din primele secunde ale videoclipului că motanul are capacitatea de a „urmări” auditiv bila care se ascunde sub paharele metalice. Nu ne îndoim de auzul fin nativ pe care îl au pisicile, dar este uimitor cum a înţeles reguluile jocului. Ceea ce realizează în clipul de mai sus e cu atât mai impresionant cu cât stăpâna lui susţine că este prima oară când îi prezintă acest joc!

“Dacă sunteţi proprietari de animale de companie, ştiţi cât de greu e să-i faci să facă ceva, mai ales de prima dată (fără pregătire anterioară). Deci, eu sunt mândră de el, indiferent ce comentarii dure aţi putea face.”, este scris în comentariul de prezentare al filmuleţului.

Kido are o poveste tristă, dar cu final fericit. A fost abandonat de două ori în primele 6 luni de viaţă şi era pe lista de eutanasieri într-un adăpost de stat. Moon Li l-a salvat şi de atunci se bucură de o viaţă liniştită şi nu ezită să-şi răsplătească stăpâna cu fiecare ocazie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook