Kelemen Hunor: Societatea noastră dă semne de oboseală, populismul şi extremismul se dezvoltă rapid

Epoch Times România
17.10.2012

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri la congresul PPE că alegerile din decembrie vor fi cele mai grele din ultimii 23 de ani şi că pe fondul "oboselii societăţii" se dezvoltă populismul şi extremismul.

Kelemen a mai spus că alegerile parlamentare vor fi ,,cele mai grele din ultimii 23 de ani" deoarece criza economică nu a trecut şi mai avem ,,mult de aşteptat" până când o să fim pe un trend de creştere economică sustenabil. ,,După aprecierile mele, alegerile din acest an vor fi cele mai grele din ultimii 23 de ani. Criza economică nu a trecut şi, după toate previziunile credibile, mai avem mult de lucru, nu de aşteptat, de lucru, până când putem afirma că intrăm pe un trend de creştere economică sustenabilă", a susţinut el.

,,Pe acest fond de criză economică şi în ţara noastră se dezvoltă o altă criză - criza morală, criza valorilor fundamentale. Sau putem spune invers, pe criza valorilor fundamentale, criza economică se agravează. Societatea noastră dă semne de oboseală, apar tendinţe politice care ne îngrijorează. Populismul şi extremismul de toate felurile parcă se dezvoltă mult mai rapid decât în perioade clame", a completat preşedintele UDMR.

El a precizat că nu a fost ideea udemeriştilor şi a lui Vasile Blaga să intre în campanie electorală din opoziţie şi să părăsească guvernarea. ,,Cum bine ştiţi, nu a fost ideea noastră, nici a domnului Blaga, nici a mea, să intrăm în campanie electorală din Opoziţie, să părăsim guvernarea. (...) Am cerut sacrificii de la oameni, iar acest lucru ne-a costat, dar am luat toate deciziile grele cu răspunderea maximă faţă de oameni, faţă de cetăţeni", a punctat preşedintele UDMR.

,,Trebuie să ne gândim foarte repede, în 2013, la o reformă a regiunilor de dezvoltare economică, fiindcă forma actuală nu ne va ajuta în perioada 2014-2020 să avem o absorbţie mai bună a fondurilor europene. Şi, sigur, această reformă a regiunilor de dezvoltare economică trebuie urmată de o reformă administrativă", a menţionat liderul maghiar.

Preşedintele UDMR a mai spus că "se bucură" de faptul că la Congresul PPE de la Bucureşti se va aproba şi un capitol în care se vorbeşte despre drepturile minorităţilor naţionale din UE. ,,În ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale, sunt convins că prin dialog şi empatie putem continua drumul pe care de 23 de ani noi mergem. E adevărat că ritmul lasă de dorit, lasă mult de dorit şi de aceea ne bucură faptul că PPE, la Congresul din 17-18 octombrie va aproba şi un capitol care vorbeşte despre drepturile minorităţilor naţionale din UE. Sunt convins că şi în acest domeniu anii care urmează trebuie să însemne un pas înainte", a conchis Kelemen Hunor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor