JO 2012: Morariu(COSR) - Eşecul de la canotaj face ca previziunile mele să fie de 8-10 medalii în loc de 10-12

Epoch Times România
03.08.2012

Octavian Morariu, şeful COSR, opina că eşecul de la canotaj a rectificat negativ previziunile sale personale privind numărul de medalii ce vor fi cucerite la Jocurile Olimpice de la Londra, de la 10-12 medalii la un număr de 8-10.

Morariu a adăugat că întotdeauna după un eşec la olimpiadă apar acuze de o parte sau alta, dar problemele şi eventualele măsuri se pot lua numai în cadrul federaţiei şi COSR nu poate interveni. "Întotdeauna când este insucces, lumea este nemulţumită, peste tot în lume se întâmplă aşa, şi reacţia dlui Roman este o reacţie onorabilă, a înţeles să-şi asume acest insucces. Dar, eşecul de la canotaj, cel puţin în calculele noastre, ne aruncă cu 2 medalii înapoi, pentru că datele pe care le aveam de la federaţie ne spuneau că avem 2 medalii. Acum previziunile mele nu mai sunt de 10-12 medalii, ci de 8-10 medalii. Medaliile astea ne-au fost date ca sigure".

Elisabeta Lipă, preşedintele FR de Canotaj, declara înainte de finala de la 8+1 că a simţit că fetele au dat dovadă de indolenţă, că nu dau tot potenţialul de care sunt capabile. Morariu a replicat că Lipă ar fi trebuit să evite acea remarcă. "Nu trebuia să facă chestia asta".

Morariu a adăugat că în cazul unei eşec pe linie la olimpiadă, fără nicio medalie, nu ar mai fi continuat în fruntea COSR. "Nu aş fi demisionat, nu m-aş mai fi prezentat la alegerile de după olimpiadă".

Şeful COSR şi-a restructurat graficul şi în privinţa medaliilor de aur. "În condiţiile actuale mi se pare foarte mult o medalie de aur, dar mai avem zece zile de olimpiadă. Dar şi la medaliile de aur trebuie să ne refacem graficul".

Vizavi de meciul de box de joi seara, când Juratoni a fost învins discutabil de uzbekul Abbos Atoev, preşedintele e de acord că românul a fost mai bun. "În mod sigur, Juratoni a fost pentru mine mai bun decât celălalt. Era mai sigur dacă îi dădea uzbekului un pumn şi să-l dea jos".

Morariu a opinat că dacă Rudel Obreja şi-a fi păstrat funcţia de vicepreşedinte AIBA, în loc să se războiască cu forul internaţional, poate că sportivul nostru nu ar fi fost dezavantajat. "Dacă ar fi fost vicepreşedinte AIBA în continuare ar fi avut un cuvânt de spus, dar şi aici trebuie să fii foarte abil. Prezenţa lui într-o conjunctură normală ar fi avut o contribuţie pozitivă. Nu poţi însă să stai în conflict cu federaţiile internaţionale. Aici nu are unul sau altul dreptate, aici trebuie să stai de vorbă şi să ajungi la un consens. Când acuzi trebuie să vii cu dovezi şi să fie confirmată acuzaţia".

Lotul de canotaj pleacă acasă pe 5 august, dar campionii olimpici, medaliaţii olimpici vor rămâne la Londra până la finalul JO 2012. "Vom mai accepta plecarea unor antrenori şi sportivi, când ies de la competiţie, dar vom reţine aici campionii olimpici, câştigătorii de medalii şi o parte din staff. Antrenorul de judo Florin Bercean s-a întors acasă, dar fetele au rămas", a precizat secretarul general Ioan Dobrescu.

Bursa olimpică pentru sportivi şi antrenori se va modifica în ciclul olimpic următor în funcţie de rezultatele de la Londra. Astfel marii beneficiari vor fi halterele, în timp ce la canotaj aceste burse se vor diminua. "Din clipa în care începe Pol România, cu 2 ani înaintea următoarei olimpiade, primele vor fi în funcţie şi de ce s-a întâmplat la Olimpiada asta, aşa mi se pare normal", a spus Morariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor