JO 2012: Georgeta Andrunache - Azi, atât am putut, am venit pe locul 5; suntem oameni, nu roboţi

Epoch Times România
01.08.2012

Echipajul de dublu rame fără cârmaci, Georgeta Andrunache/Viorica Susanu, cu 9 medalii olimpice de aur în palmares, a furnizat prima mare decepţie a României la JO 2012 de la Londra, după locul 5 în finala de la baza Eton Dorney, dar fetele pot părăsi cu capul sus competiţia pentru că au dat tot ce au putut în cursa de 2.000 m.

Creditat cu mari şanse la medalie, echipajul Andrunache)Susanu a avut un început slab de cursă, locul 5 la 500 m şi respectiv 4 la 1000 m. Din acest moment se aştepta ca româncele să tureze motoarele la maxim, dar concurenţa a fost prea puternică şi barca noastră a fost a 5-a la 750 m şi era evident că nu mai contează în lupta pentru podium.

Multipla noastră campioană Georgeta Andrunache, care putea deveni primul sportiv român cu 6 medalii olimpice de aur în palmares, a izbucnit în lacrimi după cursă şi a explicat franc că mai mult nu s-a putut în finala de miercuri. "Suntem dezamăgite, pentru că am muncit foarte mult. Am renunţat la foarte multe, am făcut sacrificii, dar competiţia e competiţie şi cel mai bun câştigă întotdeauna. Astăzi, atât am putut".

Andrunache a vrut să precizeze că în niciun moment nu s-au făcut strategii în cursele precedente şi fetele au dat totul de fiecare dată. Elisabeta Lipă afirmase înainte de prima cursă a calificărilor că fetele nu vor trage să intre direct în finală şi mai au nevoie de o cursă intermediară. "Unii jurnalişti au scris că am făcut în cursele trecute strategii, dar pe noi nu ne-au întrebat. Noi nu am făcut nicio strategie, am declarat după fiecare cursă că atât am putut. A doua cursă a fost de calificare, atunci se mai putea face ceva, dar am câştigat-o, iar azi am venit pe locul 5, pentru că atât am putut. Suntem oameni, nu roboţi. Ne-am reîntors, dar atât am putut azi. Culoarul 1 este cel mai dezavantajat, nu am căutat acest culoar, nu am făcut strategii", a adăugat după cursă Andrunache.

Nici în finală nu a existat o strategie, fetele noastre de aur au încercat să dea totul de la început până la final, iar decepţia este cu atât mai mare. "Nu am încercat niciun moment să facem altceva. Am plecat de la prima la ultima lovitură de ramă cu gândul să dăm tot ce se poate. Este greu pentru noi că ne-am obişnuit cu aurul, cu medalie. Este greu şi pentru cei de acasă pentru că aşa s-au obişnuit. Atât am putut, ce pot să spun mai mult. Noi ne-am pregătit, ne-am luptat, ne-am sacrificat, dar asta e. Nu a fost zi proastă. La noi timpii buni nu spun ceva anume, se scot în condiţii bune. Azi vântul a fost contra şi nu se puteau scoate timpi. Locul contează", a spus canotoarea din Botoşani.

Andrunache nu regretă că a decis să revină în barcă după o pauză de 2 ani şi susţine că totuşi este meritorie calificarea în finala olimpică, unde multe alte favorite nu au acces. "Dacă nu mă întorceam, îmi părea rău că nu m-am întors. Probabil aş fi stat acasă la televizor şi m-aş fi gândit că aş fi putut să fiu acolo. Azi, că m-am întors, nu îmi pare rău, chiar dacă am muncit şi am sacrificat atât. Nu îmi pare rău pentru că am fost în finala olimpică, pentru că medaliatele cu argint de la Beijing nu au prins finala, pentru că medaliatele cu bronz de la Beijing nu s-au calificat în această competiţie, deşi nu au făcut o pauză de 2 ani ca noi".

Cu ochii şiroind de lacrimi, Georgeta Andrunache şi-a cerut scuze că nu s-a putut face mai mult. "Eu îmi cer scuze la toţi, la cei care aşteptau mai mult de la noi. Când nu poţi, degeaba ai experienţă, trebuie să ai şi putere. Atât am putut. Am muncit cât am putut în aceşti doi ani. E o zi neagră pentru mine, dar în acelaşi timp am fost în finala Jocurilor Olimpice".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor